De Glaskoning Twins speelt degelijke wedstrijd maar verliest toch

In de tweede oefenwedstrijd tegen één van de titelkandidaten, L&D Amsterdam Pirates, kwam Twins zondag veel beter uit de verf dan de wedstrijd van zaterdag. Waar er zaterdag maar liefst zeven veldfouten werden gemaakt, speelde Twins zondag foutloos. Ondanks het 7-2 verlies kan manager Kevin Knollenburg redelijk tevreden terugkijken op de wedstrijd.

verslag en foto’s door Chris Kabout

Renaldo Sarmiento Clara begon de wedstrijd voor Twins op de heuvel. In drie innings gooide hij één maal drie slag, twee maal vier wijd, kreeg hij zes honkslagen en vier punten tegen. Zijn opvolger, Mic van de Ven, stond eveneens drie innings op de heuvel. Hij gooide drie perfecte ininings, wat wil zeggen dat hij geen honkslagen, geen punten tegenkreeg en geen vrije lopen weggaf.

In de tweede en derde inning deed Twins iets terug door honkslagen van Ruar Verkerk (een tweehonkslag), Shurman Marlin, Bob van der Meer en Bram Grooten. Twins wist hierdoor de stand terug te brengen tot 4-2. Helaas stokte de aanval hierna, wat wellicht het enige minpunt was. Verdedigend werd er vandaag foutloos gespeeld. Pirates wist daarentegen nog drie maal te scoren, twee maal op verre klappen die over de verrevelders heengingen en tegen de outfieldhekken aankwamen.

Nadat Mic van de Ven zijn innnings erop zaten, nam Jan Evertse het pitchen over. In één inning stond hij een punt toe op twee honkslagen en gooide hij één maal vier wijd en één maal drie slag. Pastor Chavez Martinez gooide ook één inning. Hij kreeg twee de verre klappen te verwerken waarop Pirates twee maal kon scoren. Pastor gooide ook een keer drie slag en een keer vier wijd. Thijs Steenwijk stond weer als vanouds te gooien in de negende inning. Ondanks de ene honkslag die hij tegenkreeg, hield hij Pirates van scoren af. Thijs gooide één maal drie slag en stond één vrije loop toe.

Met twee honkslagen uit vier slagbeurten waren Ruar Verkerk en Bob van der Meer de beste slagmensen van Twins. Bram Grooten, Brian Biezen en Shurman Marlin hadden ieder een honkslag uit drie slagbeurten.

Komende donderdagavond speelt De Glaskoning Twins de eerste van twee oefenwedstrijden tegen Cityside Appartments Quick Amersfoort. Om aan het veld te wennen zal deze wedstrijd bij de Gryphons in Rosmalen gespeeld worden, het veld waar De Glaskoning Twins dit seizoen haar thuiswedstrijden op donderdagavond speelt.

Reacties

gallery
31567
In de tweede oefenwedstrijd tegen één van de titelkandidaten, L&D Amsterdam Pirates, kwam Twins zondag veel beter uit
https://oosterhout.nieuws.nl/sport/20180416/glaskoning-twins-speelt-degelijke-wedstrijd-maar-verliest-toch/
2018-04-16T06:49:45+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/257/2018/04/16061532/fullsizeoutput_3f1.jpeg
Nieuws, Sport