Nieuw aanwinsten Twins bewijzen hun waarde

Foto: CC0 Creative Commons / Lernestorod

In de oefenwedstrijd die de Glaskoning Twins donderdagavond op het terrein van de Gryphons in Rosmalen speelde tegen CitySide Appartments Quick, lieten de twee nieuwe aanwinsten, Shogo Nakashima en Sam Kennelly zich van hun goede kant zien. De twee zijn zeer zeker een versterking voor de Oosterhoutse ploeg.

verslag: Chris Kabout

In de wedstrijd die met 8-5 werd gewonnen door Twins, nadat ze eerst met 4-1 hadden achter gestaan, begon Shogo op de heuvel. Manager Kevin Knollenburg liet hem drie innings op de heuvel staan en daarin stond Shogo drie punten toe. Maar aangezien deze punten gescoord werden dankzij fouten, kwamen die niet op zijn conto. In de drie innings gooide hij twee maal drie slag, en kreeg hij drie honkslagen tegen. Volgens manager Knollenburg is Shogo een pitcher die het van zijn variatie moet hebben. Hij vindt goed de spots in de slagzone. Zelf was de Japanse werper kritisch op zijn prestatie.

Australiër Sam Kennelly, bewees ook een aanwinst te zijn. In de vijf keer dat hij aan slag verscheen wist hij drie keer een vrije loop los te peuteren. Verder sloeg hij twee uit twee met een homerun.

Jan Evertse nam het pitchen van Shogo over in de vierde inning en gooide in twee innings drie maal drie slag en stond geen enkele honkslag toe. Jan werd opgevolgd door Jakob Syrén. Jacob lijkt de weg naar boven weer te hebben gevonden na een mindere periode. In één inning gooide de Zweedse werper twee maal drie slag en één maal vier wijd en stond eveneens geen honkslag toe.

Pastor Chavez Martinez gooide ook één inning. Hierin stond hij één punt op een honkslag en een vrije loop toe. Tevens zette hij één slagman met drie slag aan de kant. Thijs Steenwijk stond zijn eerste punt uit de oefencampagne toe. In de negende inning gooide hij twee maal vier wijd.

Vandaag speelt de Glaskoning Twins nogmaals tegen CitySide Appartments Quick, maar dan in Amersfoort. Dat zal de laatste oefenwedstrijd zijn. Volgende week donderdag, 26 april, begint dan eindelijk de competitie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen