Daverende overwinning voor De Glaskoning Twins

Foto: CC0 Creative Commons / Lernestorod

Na een 8-5 zege afgelopen donderdag in Rosmalen, togen de heren van De Glaskoning Twins naar Amersfoort om daar het op te nemen tegen het plaatselijke Quick. Van een echte wedstrijd was nooit sprake gezien de uitslag 11-0.

verslag: Chris Kabout

Twins stond na de tweede inning al met 7-0 voor. In tegenstelling tot de wedstrijd tegen Pirates, waarin er maar moeilijk honkslagen geproduceerd werden, deed de slagploeg het vandaag meer dan voortreffelijk. Manager Kevin Knollenburg was zeer in zijn nopjes met de achttien honkslagen die de Oosterhouters lieten noteren. Volgens Kevin ging vandaag alles volgens plan. Jarreau Martina tilde de bal voor de tweede keer in de voorbereiding over de hekken.

Bij afwezigheid van Dennis de Quint, speelde Sam Kennelly vandaag op korte stop. Bob van der Meer speelde op zijn vertrouwde tweede honk. Shurman Marlin speelde op het eerste honk en Ruar Verkerk op het derde. Jarreau Martina zat achter de thuisplaat en in het oufield stonden Bram Grooten (linksveld), Brian Biezen (midveld) en Nick Peels (rechtsveld). Startende werper was Misja Harcksen. De verdediging speelde foutloos, voornamelijk omdat men volgens Kevin Knollenburg zeer volwassen speelde en gefocust bleef.

Misja Harcksen gooide in vier innings drie maal drie slag en stond slechts één honkslag toe. Zijn vervanger, Reynaldo Sarmiento Clara, stond twee innings op de heuvel waarin hij een honkslag en een vrije loop toestond. Ook stuurde Reynaldo een Quicker met drie slag terug de dugout in.
Mic van de Ven, Pastor Chavez Martinez en Thijs Steenwijk gooiden elk een inning. Mic gooide één maal drie slag, Pastor gooide ook één maal drie slag en stond een honkslag en een vrije loop toe en Thijs zette eveneens een slagman met drie slag aan de kant. Alledrie stonden ze geen punt toe aan de Amersfoorters.

Dit was de laatste oefenwedstrijd voordat het seizoen dan eindelijk begint. Volgens manager Kevin Knollenburg kan het een leuk seizoen worden als iedereen gefocust blijft en wanneer De Glaskoning Twins als een team blijft slaan. Kevin zal veel rouleren om iedereen scherp te houden.

Donderdag 26 april begint Twins “thuis” op het veld van Gryphons in Rosmalen tegen Storks. Zaterdag volgt dan de uitwedstrijd in Den Haag en zondag komt de ploeg uit de hofstad op bezoek op sportpark De Slotbossetoren. De wedstrijd op donderdag begint om 19:30 uur en die van zondag begint om 15:00 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen