De Glaskoning Twins klimt naar gedeelde derde plaats na overwinning op DSS

Foto: CC0 Creative Commons / lsauvage

Na een zwaar bevochten overwinning (7-9) op DSS klimt De Glaskoning Twins op naar een gedeelde derde plaats in de stand. Zowel Twins als HCAW hebben twaalf punten maar de Oosterhouters hebben een positief run saldo, waar HCAW een negatief run saldo heeft. 

door Chris Kabout

De pitching liet aan beide kanten donderdag een beetje te wensen over getuige de negen runs die beide ploegen scoorden in de eerste drie innings. Twins kwam de eerste drie innings met een 5-4 voorsprong uit maar die voorsprong hield niet heel lang stand want twee innings later nam DSS de leiding nadat het twee punten scoorde.Maar in de tweede helft van de zesde inning, toonde Twins over veerkracht te beschikken. Brian Biezen sloeg zijn derde driehonkslag van het seizoen en werd binnengeslagen door Ruar Verkerk, die een honkslag naar het rechtsveld sloeg, waardoor Twins weer op voorsprong kon komen nadat ze in de vijfde inning de stand al gelijk had getrokken.

In de zevende inning, met de honken vol, sloegen Dennis de Quint en Shurman Marlin beiden een loper over de thuisplaat en nam Twins een 9-6 voorsprong. In de achtste inning, stond Jan Evertse, die twee solide innngs had staan te gooien, een punt toe en werd vervangen door Thijs Steenwijk. Ondanks één maal vier wijd kwam Thijs zonder kleerscheuren uit de inning. In de negende inning stond Thijs ook nog een vrije loop toe maar wist DSS verder van scoren af te houden. Thijs kreeg de save achter zijn naam en Jan Evertse kreeg de win toegekend. De beste slagman voor Twins was vandaag Shurman Marlin. Shurman sloeg 3 uit 4 en sloeg twee punten binnen en scoorde zelf één maal.

Overige slagresultaten:

  • Brian Biezen: 1 uit 4 met een driehonkslag en twee gescoorde punten
  • Ruar Verkerk: 2 uit 5 met twee binnengeslagen punten
  • Sam Kennelly: 2 uit 4 met een tweehonkslag, een binnengeslagen punt en een gescoord punt
  • Dennis de Quint: 1 uit 3 met een binnengeslagen punt
  • Bram Grooten: 1 uit 2 met een gescoord punt
  • Christopher Gé: 1 uit 4
  • Dave Janssen: 2 uit 4 met een binnengeslagen punt en twee gescoorde punten
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen