Wedstrijd die eigenlijk geen wedstrijd was: Monsterscore voor De Glaskoning Twins

Foto: CC0 Creative Commons / Lernestorod

De derde overwinning op rij voor De Glaskoning Twins. Na een overwinning op Neptunus vorige week zondag en een zege op DSS afgelopen donderdag, zette de Oosterhoutse formatie zaterdag DSS bijna achteloos aan de kant: 19-1.

door Chris Kabout

Drie punten in de eerste inning zetten de toon voor de overwinning van vandaag. De startende werper van DSS, Timo van Lingen lukte het niet om een uit te maken en hij gaf vijf vrije lopen op waardoor Twins op een 2-0 voorsprong kwam. 3-0 werd het toen Bram Grooten op het honk kwam door een velders keus en Sam Kennelly kon scoren. De slagmensen van Twins sloegen vandaag de extra basehits op de juiste momenten. Met de honken vol in de tweede inning, sloeg Dennis de Quint een tweehonkslag waardoor alle lopers konden scoren.
In de derde inning, weer met de honken vol, joeg Shurman Marlin de bal het hek in het rechtsveld over, waardoor Twins op een 13-1 voorsprong kwam.

In de tussentijd stond Misja Harcksen te heersen op de heuvel. In zeven innings stond hij slechts één punt toe op vijf honkslagen en een vrije loop. Misja gooide tien maal drie slag. Nadat er in de vijfde inning niet gescoord was, deed Twins er in de zesde en zevende inning nog een schepje bovenop en scoorde het nog vijf maal om tot de 19-1 eindstand te komen. Misja Harcksen gooide een “complete game” en kreeg de winst achter zijn naam. Beste slagman was Nick Peels. Hij sloeg 2 uit 2. Dennis de Quint wist vandaag vier maal vier wijd los te peuteren.

Overige slagprestaties

  • Dave Janssen: 4 uit 5 met een tweehonkslag, een driehonkslag en één binnengeslagen punt.
  • Shurman Marlin: 2 uit 4 met een tweehonkslag, een homerun en zes binnengeslagen punten.
  • Bram Grooten: 1 uit 5 met twee binnengeslagen punten.
  • Bob van der Meer: 2 uit 5.
  • Dennis de Quint: 1 uit 1 met een tweehonkslag en vijf binnengeslagen punten.
  • Ruar Verkerk: 1 uit 4 met een tweehonkslag en twee binnengeslagen punten.

Manager Kevin Knollenburg liet zich vorige week na de overwinning op Neptunus ontvallen dat het mogelijk zou moeten zijn om tegen de komende tegenstanders twee van de drie wedstrijden te winnen. Tegen DSS is die doelstelling in elk geval al gehaald. Vandaag speelt De Glaskoning Twins thuis op sportpark De Slotbosse Toren voor de sweep. Aanvang 14:00 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen