Regionale toestelfinales turnen in Sporthal Arkendonk te Oosterhout

Lieze toestelfinales
Lieze toestelfinales
Foto: Gemeente Oosterhout

Op zaterdag 2 juni vinden de regionale toestelfinales voor de 4e, 5e, 6e divisie en D-niveaus plaats in Sporthal Arkendonk. E.O.C. Oosterhout trekt daarmee ruim 350 deelnemers naar Oosterhout. Zij zullen, verdeeld over 12 categorieën, strijden om de titels op de toestellen: sprong, brug, balk en vloer.

Oosterhoutse sporters in actie

Per categorie hebben zich de beste turnsters geplaatst per toestel. Dit deden zij tijdens verschillende voorwedstrijden elders in de regio. Ook E.O.C. Oosterhout heeft verschillende turnsters die zullen turnen tijdens deze wedstrijden. In de verplichte oefenstof zijn de deelnemers t/m 12 jaar. Hier worden voorgeschreven oefeningen geturnd. In de instap D1 en Pupil1 D1 komen Evy Christiaens, Liz Avontuur, Fleur Besems en Lotte van Bochove allen uit op maar liefst 3 of 4 toestellen. Bij de Pupil2 D1 hebben vijf turnsters van E.O.C. Oosterhout zich geplaatst. Hier zullen Amy Spoor, Danisha van Mourik, Fenna Dijkstra, Lieke Sins en Jemmy de Heyde strijden om de titels op de verschillende toestellen. Bij de Jeugd D1 turnt Isa Koenders alle 4 de toestellen en Resi de Boer mag haar oefeningen laten zijn op sprong, balk en vloer.

Strijden om medailles

Bij de keuze oefenstof kunnen turnsters zelf hun oefeningen samenstellen a.d.h.v. de verschillende eisen waar de oefening aan moet voldoen. Turnsters hierbij zijn 12 jaar en ouder. E.O.C. heeft zeven deelnemers in de keuze oefenstof die op deze dag mogen turnen. Layla Rijken komt uit in de Jeugd F divisie 4 op sprong, brug en vloer. In de laatste ronde komen de Senioren D divisie 4 aan bod, hier zullen Lerena van der Veeken, Femke Loonen, Marit Visser en Nikki Landzaat strijden om de medailles.

Meer informatie

De wedstrijden zullen starten om 8.30 uur ’s ochtends en de gehele dag duren tot 20.15 uur. Toegangsprijzen zijn € 3,50 euro voor volwassenen en € 2,00 euro voor kinderen t/m 12 jaar. Beleef de turnwedstrijden in Oosterhout tijdens de toestelfinales op 2 juni in Sporthal Arkendonk.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen