De Glaskoning Twins verliest in laatste innings

Foto: CC0 Creative Commons / lsauvage

Zeven innings lang voerde de Glaskoning Twins de boventoon, hetzij met een minimale voorsprong. Maar in de achtste inning sloeg HCAW toe en scoorde twee maal. In de negende inning scoorden de Bussumers nog een insurance run en wonnen uiteindelijk met 3-1.

door Chris Kabout

De bullpen, normaal een van de sterke punten van De Glaskoning Twins, kon vandaag de klus niet klaren. Waar Pastor Chavez Martinez een dijk van een wedstrijd gooide, wist de bullpen HCAW niet van scoren af te houden. Pastor gooide in zes innings vijf maal drie slag en twee maal vier wijd en stond slechts vier honkslagen toe. Het enige minpuntje was dat hij veel pitches nodig had. Maar dat was ook de verdienste van de slagploeg van HCAW waarvan veel spelers geduldig waren en veel foutballen sloegen. Daarin zat dan ook weer het verschil. De slagploeg van Twins sloeg vaak al vroeg in de count waardoor Dennis Burgersdijk acht innings kon volmaken met honderdenéén pitches.

Twins nam dus een 1-0 voorsprong in de tweede inning. Dennis de Quint kon een onverdiend punt scoren op de honkslag van Nick Peels naar het linksveld. Afgezien van de vijfde en zevende innings, waarin Twins lopers in scoringspositie had, kreeg men verder weinig vat op het werpen van Dennis Burgersdijk.

Jan Evertse nam in de zevende inning het werpen over van Pastor Chavez Martinez. Jan kwam de zevende inning nog zonder kleerscheuren door maar in de achtste inning stonden hij en Thijs Steenwijk lopers in scoringspositie toe die ook prompt scoorden op een honkslag van Bryce Cherry. Op dat moment had Thijs Steenwijk Jan al vervangen. Thijs stond in de negende inning nog een punt toe. Omdat Thijs Vince Rooi met vier wijd op de honken had toegelaten en Julian Rip als pinch runner voor Rooi het tweede punt voor de Bussumers scoorde, kreeg hij het verlies achter zijn naam.

Van de zes honkslagen die Twins sloeg, namen Nick Peels en Bob van der Meer er beiden twee voor hun rekening. Nick had echter twee slagbeurten nodig en Bob drie. Nu bleek maar weer dat de nederlaag van vorige week tegen DSS een dure was. Hierdoor bleef het gat met HCAW twee punten en konden de Bussumers vandaag het gat dichten. Komende zaterdag speelt De Glaskoning Twins in Bussum en komend zondag spelen beide ploegen op sportpark De Slotbosse Toren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen