Inschrijvingen Etapastour weer van start gegaan!

Foto: etapastour.nl

De inschrijvingen voor de enige Bourgondische Fietstocht van Nederland, de Etapastour, zijn weer van start gegaan. Dit jaar zal de twaalfde editie van de Etapastour vanaf restaurant La Cantina aan de Mathildastraat 21a worden gereden op 26 augustus 2018.

Etapastour

Er kan worden gekozen voor een rit van 135 kilometer op-en-neer naar Zaltbommel, maar er zijn ook recreatieve routes dichter bij huis van 45 en 65 kilometer. Alle deelnemers krijgen bij vertrek in ieder geval koffie met worstenbrood. De lunch is geregeld en natuurlijk na afloop heerlijke tapas eten bij La Cantina. Zowel de route van 135 km voor de sportieve fietsers als de twee routes van 45 km en 65 km voor de recreant fietsers liggen uitgeprint klaar bij de inschrijftafels. Alle drie de routes worden ook met pijlen op de weg aangegeven.

Sportieve Bourgondiërs

Zondag 12 augustus 2007 werd de eerste Etapastour verreden. Een eerste rit waarvoor zich 65 renners hadden ingeschreven. Na de koffie met worstenbrood ging de eerste officiële Etapastour van start! Via het Land van Heusden & Altena naar Zaltbommel voor een lunch. Er werd in 2 pelotons gereden. 
Na 118 km arriveerden de pelotons weer op de markt in Oosterhout waarna de dag verder werd afgesloten onder het genot van tapas en een drankje. De Etapastour werd uitgebreid. Er zijn toen de recreant-fietsers bij betrokken, waardoor er twee verschillende fietsdagen kwamen. Tot 2011 was er een aparte dag voor recreant fietsers. Dit was een gezelligheidstocht van 45 km, 85 km of 125 km waar ook steeds vele deelnemers hun kilometers wegtrapten.

Ruim tien jaar later

Aan het hele idee van een gezellige Bourgondische fietstocht is niets veranderd. Het evenement heeft in de afgelopen 10 jaar wel steeds meer bekendheid gekregen en vele enthousiaste fietsers hebben meegedaan. In 2011 heeft de organisatie voor het eerst de sportieve renners en de recreant fietsers op dezelfde dag laten rijden. Dat samenvoegen is een succes. Tenslotte gaat het om de gezelligheid, en ‘hoe meer zielen hoe meer vreugd’!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen