Dubbeltje valt nèt de verkeerde kant op voor De Glaskoning Twins

Foto: Chris Kabout

In een spannende en aantrekkelijke wedstrijd waarin beide ploegen aan elkaar gewaagd waren, trok De Glaskoning Twins in de tiende inning aan het kortste eind. In de achtste inning wisten de Oosterhouters na lang te hebben achtergestaan de stand op 3-3 te brengen. Maar in de tiende inning ging de wedstrijd toch met 4-3 verloren.

door Chris Kabout

In de derde inning brak Twins de score open toen Christopher Gé kon scoren op een geslagen grondbal naar het derde honk. Brian Biezen die de bal sloeg ging uit met de aktie 5 naar 3. De 1-0 voorsprong was van korte duur want in de gelijkmakende slagbeurt maakte HCAW goed gebruik van het gebrek aan controle bij de pitching van Twins. Nadat Pastor Chavez Martinez de honken vol liet lopen en vervolgens nog een keer vier wijd gaf waardoor HCAW de gelijkmaker kon scoren, werd hij vervangen door Reynaldo Sarmiento Claro. De wissel had overigens niet met het werpen van Pastor te maken maar met een verzwikte enkel die hij kort daarvoor had opgelopen. Reynaldo begon slecht aan zijn optreden doordat hij de eerste slagman die hij tegenover zich kreeg raakte met een pitch met het gevolg dat HCAW een 2-1 voorsprong kon nemen. Dankzij een maar half gelukt dubbelspel, Twins maakte de nul op het tweede honk maar wist de bal niet snel genoeg naar het eerste honk te gooien waardoor de slagman safe was, wist HCAW de score uit te breiden naar 3-1. Uiteindelijk wist Reynaldo Sarmiento Claro de Bussumers verder van scoren af te houden. In de resterende innings die Reynaldo op de heuvel stond, gooide hij een gedegen pot.

In de volgende inning kwam Twins weer een klein beetje dichterbij toen, met wat geluk, Ruar Verkerk kon scoren. Jamie Verheyleweghen sloeg de bal naar het linksveld en Verkerk stoomde door naar het derde honk waar hij door de derde honkcoach werd doorgestuurd naar de thuisplaat. Als de catcher van HCAW de aangooi vanuit het linskveld goed in zijn handschoen had gekregen dan was Ruar uit geweest maar om dat de catcher de bal los liet, kon Ruar scoren en Twins tot één punt van HCAW brengen.

Uiteindelijk maakte Twins in de achtste inning gelijk. Een zorgvuldig opgebouwde rally zorgde dat Jarreau Martina de gelijkmaker kon scoren. Twins drukte door en had de honken vol toen de rally uiteindelijk teniet gedaan werd doordat er in een dubbelspel geslagen werd waardoor de laatste twee nullen van de inning gemaakt konden worden.

Na negen innings was het nog steeds gelijk en moest er verlengd worden. Twins kon vrij snel weer naar de dugout maar HCAW daarentegen wist lopers op het eerste en tweede honk krijgen met één uit. Toen Patrick Bok de bal richting het derde honk sloeg, maakte uitgerekend Ruar Verker, degene die Twins met zeker drie geweldige akties in de wedstrijd gehouden had, een fout waardoor er geen uit gemaakt kon worden. De volgende slagman sloeg de bal naar het linksveld waardoor HCAW het winnende punt kon scoren.

Jan Evertse, die Reynaldo Sarmiento Claro in de achtste inning afloste had meer verdiend dan de L achter zijn naam. Jan gooide twee gedegen innings voordat hij uiteindelijk zijn meerdere moest erkennen in de Bussumers. Al met al een dure nederlaag omdat DSS met gemak van Quick Amersfoort won en beide ploegen nu gelijk staan in de race om de vierde plaats. Met nog één speelronde te gaan, zal Twins alles op alles moeten zetten om Quick Amersfoort drie keer te verslaan aangezien DSS in Storks een relatief zwakke tegenstander heeft.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen