De Glaskoning Twins schrijft historie en gaat door naar de playoffs in de hoofdklasse

Foto: Chris Kabout

Ze zijn dit weekeinde door het oog van de naald gekropen maar uiteindelijk heeft de ploeg van manager Kevin Knollenburg het toch gered. Met een 6-1 overwinning op Quick Amersfoort wist De Glaskoning Twins de vierde plaats te veroveren en daarmee door te dringen tot de playoffs van de hoofdklasse.

door Chris Kabout

Het was bijna weer zo’n typische Twins wedstrijd die de ploeg de afgelopen weken speelde. Een vroege voorsprong, in het middenstuk de voorsprong uit handen geven en dan toch met een eindspurt de overwinning binnenhalen. De voorsprong kwam weer vroeg in de wedstrijd. In de tweede inning, met twee man uit, kreeg Jamie Verheyleweghen een vrije loop. Vervolgens stal hij het tweede honk en scoorde hij op de honkslag van Bob van der Meer. In tegenstelling tot de voorgaande wedstrijden werd de voorsprong in het middenstuk behouden en zelfs iets uitgebouwd.

In de vijfde inning was het weer Jamie Verheyleweghen die vanaf het tweede honk scoorde. Dit keer op een honkslag van Brian Biezen naar het midveld. Tot dan toe was Quick Amersfoort nauwelijks gevaarlijk geweest. Dit kwam vooral door het sterke optreden van startend werper Pastor Chavez Martinez. Toch bleek de 2-0 voorsprong weer krap te zijn want in de eerste helft van de zesde inning verkleinde Quick Amersfoort de voorsprong van Twins tot 2-1. Maar in de tweede helft van de zesde inning bracht Dennis de Quint met één klap de stand op 3-1 toen hij de bal het hek in het linksveld over sloeg.

Na zesennegentig worpen verving manager Knollenburg, Chavez Martinez door Reynaldo Sarmiento Claro. Cuba, zoals hij door zijn ploeggenoten wordt genoemd, maakte de eerste nul maar had daarna moeite met het vinden van de slagzone. Na twee maal vier wijd werd hij vervangen door Thijs Steenwijk die begon met drie wijdballen maar uiteindelijk toch de resterende twee slagmensen van Quick Amersfoort terug naar de dugout stuurde.

Tot opluchting van het aanwezige publiek werd de voorsprong in de achtste inning behoorlijk uitgebreid. Met de honken vol en twee man uit, sloeg Jamie Verheyleweghen de bal het gat tussen de midvelder en de linksvelder in voor een tweehonkslag waardoor alle lopers konden scoren en de stand op 6-1 brachten. Nadat Thijs Steenwijk de eerste uit van de negende inning had gemaakt stond hij nog één vrije loop toe maar hij maakte vervolgens de laatste twee nullen waarna de ontlading groot was. Komende donderdag speelt Twins in de eerste ronde van de playoffs tegen Curaçao Neptunus in Rosmalen. Komende zondag speelt men weer op sportpark de Slotbosse Toren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen