De Glaskoning Twins niet opgewassen tegen ervaren Neptunus

archieffoto
archieffoto
Foto: Chris Kabout

Een zielloze wedstrijd waarin Curaçao Neptunus oppermachtig was. Dat is de wedstrijd van vandaag in een notendop. De slagploeg van De Glaskoning Twins kreeg nauwelijks vat op de worpen van Orlando Yntema en ging dan ook in zeven innings met 10-0 ten onder.

door Chris Kabout

Waar Orlando Yntema wel kon omgaan met de variabele slagzone van de plaatscheidsrechter, kon de startende werper van Twins dat niet. Pastor Chavez Martinez kwam de eerste inning nog goed door zonder dat hij punten tegen kreeg maar in de tweede inning ergerde hij zich zichtbaar aan de slag en wijd beoordeling met het gevolg dat hij steeds meer moeite had om de slagzone te vinden. Pastor gaf drie vrije lopen weg maar de keren dat hij wel de slagzone vond werd hij goed geraakt waardoor Neptunus na twee innings al met 5-0 voorstond.

Nadat Pastor in de derde inning drie punten had opgegeven dankzij een vrije loop, een honkslag en een drie honkslag werd hij vervangen door Jan Evertse, die uiteindelijk weer rust in de tent bracht. Na zestig ballen werd Jan vervangen omdat hij afgelopen donderdag al flink wat innings had gegooid. Ondanks dat Jan goed gooide scoorde Neptunus nog twee maal wat uiteindelijk de eindstand op het scorebord bracht.

Kon Twins dan helemaal niets terugdoen? Eigenlijk niet. Op het werpen van Orlando Yntema kwam men niet verder dan twee honkslagen. Ook Brendan Schoemaker stond twee honkslagen toe en Taylor Clemensia slechts één. Volgens hoofdcoach Kevin Knollenburg, die na dit seizoen stop met coachen, toonde Twins veel te veel respect voor Neptunus. De ploeg miste vandaag bezieling. Natuurlijk is de kans dat je van Neptunus wint erg klein, maar je kunt wel proberen de huid zo duur mogelijk te verkopen, maar dat zat er vandaag helaas niet in.

Aan slag kwam Twins dus niet verder dan vijf honkslagen. Dennis de Quint, die de laatste weken het aan slag wat moeilijk had, sloeg een keurige 2 uit 3. Bram Grooten sloeg een honkslag in de enige slagbeurt die hij kreeg als pinch hitter. De twee andere honkslagen kwamen van de knuppels van Jamie Verheyleweghen (1 uit 3) en Bob van der Meer (1 uit 3). Vanavond wordt in Rotterdam nog een inhaalwedstrijd gespeeld tegen Neptunus. Die wedstrijd begint om 19:30.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen