Ruud Martens benoemd tot ere-lid tijdens reünie judoschool Arashi

Foto: Bliemer Arashi Sport

Afgelopen zondag organiseerde de 25-jarige judoschool Arashi een reünie voor alle leden, oud-leden, vrijwilligers, ouders en sponsors. Het werd een weerzien van oude bekenden in De Pub. Er kwamen ruim 70 judovrienden bij elkaar om terug te kijken naar de afgelopen 25 jaar en herinneringen op te halen.

Verhalen van vroeger

Onder genot van een hapje en een drankje konden al judoka’s lekker bijpraten over de eerste 25 jaar van de judoschool. Oud-judoka’s die ouders, en sommige zelfs grootouders, zijn geworden. Maar ook sporters die nog maar kortgeleden afscheid hebben genomen doordat ze buiten de stad zijn gaan studeren. Nadat iedereen op de foto was gezet vonden oude sportmaatjes elkaar snel. De achterzaal van de Pub was vol gezet met fotocollages waar iedereen dan ook met veel plezier stond te kijken. Natuurlijk allemaal prachtige plaatjes van de (toen) jonge mensen met veel haar en zonder rimpels. Foto’s van de grote successen van weleer en de feesten die daar bij hoorden.

Mooie herinneringen

In de speech van oprichter Rinus Bliemer werden maar twee momenten teruggehaald, omdat er veel te veel mooie momenten te vertellen waren. De eerste was de sponsoring van de judomat rond 2005 door een aantal gulle gevers. Dit was toen al een duidelijke waardering voor het goede werk van Arashi voor de maatschappij. Het tweede moment was de grote opkomst van vrijwilligers die mee wilden denken en mee wilden werken aan de toekomst van de judoschool, ongeveer in dezelfde periode.

Ere-leden

Over de vele kampioenen en zwarte banden werd minimaal gesproken. Wel werden de drie ere-leden naar voren gehaald. Johan Ripzaad kwam als 6-jarige op judo en was 10 jaar later bij het jubileum de enige die vanaf het eerste begin nog lid was. Piet Willeboordse wordt gezien als de beste judoka van de eerste 10 jaar Arashi. Roel van Gool werd Open West-Brabant en Zuid-Nederlands kampioen, op de Open NK werd hij 3e en op het NK verloor hij nipt de titel in de verlenging. Door deze grote overwinningen werd hij ook Sportman van Oosterhout 2013!

Nieuw ere-lid

Na deze mannen werd bekend gemaakt dat Ruud Martens zich vanaf deze dag ook bij dit selecte gezelschap mag voegen als ere-lid. Ruud Martens is met 14/15 jaar lid geworden en had een groene band gehaald bij van Gils Sport, die destijds stopte. Ruud studeerde, bleef lekker doortrainen en haalde begin 20 zijn zwarte band. Enkele jaren later zelfs de 2e dan zwarte band en ook daarna bleef hij lekker wekelijks trainen naast zijn andere hobby wedstrijddansen. Op de evenementen is Ruud over het algemeen altijd aanwezig als hulp en op de maandelijkse bierbijeenkomst in Café de Beurs is hij ook vaak van de partij. Inmiddels is hij 32 jaar en een voorbeeld voor vele anderen. Een ere-lid waar Arashi trots op kan zijn!

Reacties

article
36209
Afgelopen zondag organiseerde de 25-jarige judoschool Arashi een reünie voor alle leden, oud-leden, vrijwilligers, ouders
https://oosterhout.nieuws.nl/sport/20180925/ruud-martens-benoemd-tot-ere-lid-tijdens-reunie-judoschool-arashi/
2018-09-25T05:23:33+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/257/2018/09/25051752/Arashi.jpg
Nieuws, Sport