Olympisch judoka Roy Meyer geeft training bij Arashi

Roy Meyer tussen twee fans
Foto: Bliemer Arashi Sport

Topjudoka Roy Meyer uit Breda gaf vorige week een fantastische judotraining wegens het 25 jarige jubileum van judoschool Bliemer Arashi.

Roy Meyer

Een unieke clinic van Bredanaar Roy Meyer die drie weken geleden nog 7e werd op de WK in Baku. Eerder werd hij al 5e op de WK en vorig jaar 3e van Europa in Warschau. Op de Olympische Spelen van Rio de Janeiro werd hij ook 7e! In zijn juniorenperiode werd hij al 2x Europees kampioen en 3e van de wereld. Meester Wim Cobben (87) was op uitnodiging van zijn oud-leerling Rinus Bliemer aanwezig om zijn andere oud-leerling opnieuw bezig te zien, maar nu als jeugdtrainer. Hij was zeer tevreden!

Wedstrijdtraining

De jeugdwedstrijdjudoka’s van Arashi volgen iedere woensdag wedstrijdtraining. Vorige week kwam Roy Meyer (27 jaar en 120 kg) de jeugd trainen op reactie en snelheid. Na de leuke warming-up ging hij meteen aan de gang met zijn binnenwaartse beenhaak O Uchi Gari. Ook begon hij over vliegvissen!!! Ja een belangrijk detail als je een judoka vast hebt De ander kan dan bijna niet een goede pakking nemen. Hij ging meteen door met vegen en blokkeren. Als laatste vertelde hij over zijn ervaringen en trainingen van Wim Cobben en Rinus Bliemer voordat hij naar de nationale selectie ging. Zijn schouderworp sloot perfect aan op het vliegvissen. Uiteindelijk stond de grote kolos in het midden van de zaal om alle honden te pakken in het eindspel.

Reacties

article
36880
Topjudoka Roy Meyer uit Breda gaf vorige week een fantastische judotraining wegens het 25 jarige
https://oosterhout.nieuws.nl/sport/20181017/olympisch-judoka-roy-meyer-geeft-training-arashi/
2018-10-17T07:10:32+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/257/2018/10/17063851/Roy-Meyer-.jpg
Nieuws, Sport