Zes maal Paarse Band Krav Maga bij Streetdefence-Brabant

Foto: Team Streetdefence-Brabant

Afgelopen weekend is er voor het eerst in Nederland bij de internationale organisatie Krav Maga Streetdefence het examen voor de Paarse band afgelegd. 

Voorbereidingen

Na vele uren van voorbereiding waren 6 leden klaar om voor de paarse band examen te doen en 1 persoon voor de oranje band. Voor het behalen van de paarse band moet je alle technieken ook weer laten zien van de voorgaande banden: wit, geel en oranje. Examinator Frank Schagen: “Op het examen word veel van onze studenten verwacht, alle technieken moeten op een correcte, explosieve en overwelvende manier van 0 naar 150% in een fractie van één seconde. Als wij aangevallen worden op straat kunnen we ook niet eerst nadenken welke techniek we moeten toepassen!”

Paarse band

Voor het paarse band curriculum passeren verschillende scenario’s de revue. Als voorbeeld: je wordt overvallen/bedreigd met een mes of je wordt bij je keel vast gepakt. Tijdens het examen wordt ook gelet op het doorzettingsvermogen. De wil om door te gaan en niet op te geven Mindset en kracht komen hierbij ook om de hoek kijken. Iedereen wordt vermoeid en dan moeten de aangeleerde technieken nog steeds werken.

De geslaagden

Oranje band

  • Ad Rops

Paarse band

Reacties

article
37140
Afgelopen weekend is er voor het eerst in Nederland bij de internationale organisatie Krav Maga
https://oosterhout.nieuws.nl/sport/20181026/zes-maal-paarse-band-krav-maga-streetdefence-brabant/
2018-10-26T06:25:53+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/257/2018/10/26062534/Krav-Maga-paarse-band.jpg
Nieuws, Sport