Vera Wandel opnieuw Open Nederlands kampioen judo

Op de Open Nederlandse kampioenschappen judo in Eindhoven werd Vera Wandel voor de tweede keer kampioen en won Michael Pannekoek het brons in de -100 kg klasse. In Terheijden werden 4 gouden medailles gewonnen tijdens het 500 Puntentoernooi.

Vera Wandel kampioen

In de -32 kg onder 15 jaar startte Vera Wandel zaterdag haar laatste jaar in de -15 klasse tegen een Zwitserse. Deze 1 e ronde werd met Ippon gewonnen. In de tweede ronde werd de Belgische tegenstandster ook met Ippon verslagen en in de halve finale werd een Nederlandse concurrente aan de kant gezet. In de finale wist ze de Haarlemse tegenstander van Kenamju ook de baas te blijven en won ze opnieuw de Open Nederlandse titel!

Brons voor Michael Pannekoek

Op zondag werd Michael Pannekoek in de tot 21 jaar en onder 100 kg fantastisch derde in zijn eerste jaar onder 21 jaar! Hij won mooi twee wedstrijden en gaf zijn visitekaartje af. Zijn broer Patrick werd in de onder 90 kg negende.

500 Puntentoernooi Terheijden

Op zondag was er ook een 500 puntentoernooi bij judovereniging Haragei in Cultureel Centrum De Cour in Terheijden.In 3 groepen werden de 135 deelnemende judoka’s ingedeeld. Twee groepen ’s morgens en 1 groep ’s middags. De organisatie zorgde dat heel de dag perfect verliep en naast de gewonnen puntenbekers was er
voor iedereen een prijs. Kampioen werden Gunnar van Hamburg, Lex Vreijdenberger, Tharijn Vreijdenberger en Charifa Benkaddour. De laatste 2 judoka’s behaalde ook hun 400 puntenbeker. Ook Lisa van Trier en Garion
Ullings pakte hun 400 puntenbeker. Lucas van Wijmeren werd netjes tweede en pakte de 100 puntenbeker. Tweede werden ook Niels Evers, Dex Hagoort, Mexx Riemslag, Beau Duchemin, Jelte Georgius, Mathijs Zweedijk en Floor Vreijdenberger.