Kleuterjudo leeft in onze stad!

Foto: Bliemer Arashi Sport

Wie heeft er nou nooit een blauwe maandag op judo gezeten? Iedereen toch! We weten dus hoe belangrijk een aantal jaren judotraining is voor onze kids.

Stoeispel met pedagogische waarden

Buiten het feit dat judo een heerlijk stoeispel is met pedagogische waarden, is het een basis om weerbaar te worden. Niemand wil dat zijn kind gepest wordt! Gelukkig zijn er veel ouders die zelf initiatief nemen en informeren naar opvoedkundig judo. Kleuters komen op judo en ontvangen 2 rode slippen op hun witte band. Iedereen kan dan zien dat dit nieuwe kinderen zijn, waar voorzichtig mee omgegaan dient worden. Zodra het bandenknoopdiploma is behaald mag er een slip af. Op het moment dat ook het tuimel/val-diploma binnen is mag ook de 2e slip van de witte band en is men bijna 1e gele slip judo.

Het echte judowerk

Dit is het moment om aan het echte judowerk te beginnen. De kleuters leren van boomstammen en paddenstoelen te rollen en te vallen, vliegen over heel de wereld en maken noodlandingen. Ze oefenen met de judobloem en de judobom, racen als kamelen en luisteren naar de zee als ze hun oor tegen te mat leggen terwijl ze rollebollen.

Meer informatie

Bliemer Arashi Sport biedt kleuterjudo aan op vrijdag 16.50 uur en zaterdag om 9.20 uur in Sportzaal Markkant tussen de sluizen. Ga gewoon eens kijken. Je kunt heel de maand februari gratis deelnemen!

'

Reacties

article
39588
Kleuterjudo leeft in onze stad!
Wie heeft er nou nooit een blauwe maandag op judo gezeten? Iedereen toch! We weten
https://oosterhout.nieuws.nl/sport/20190122/kleuterjudo-leeft-in-onze-stad/
2019-01-22T07:39:02+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/257/2019/01/22073622/kleuterjudo.jpg
Nieuws, Sport