Vera Wandel tweede bij Nederlandse Judokampioenschappen

Foto: Bliemer Arashi Sport

Op 6 april vonden de Nederlandse Kampioenschappen judo onder de 15 jaar plaats in het Groningse Leek. Judoka Vera Wandel van Bliemer Arashi Sport wist hierbij de zilveren plak te behalen.

Flitsende start

Aan het begin van de ochtend werd de loting bekendgemaakt en het zat deze keer mee. Na de tactiekbespreking met de coach en de laatste warming-up mocht Vera met haar eerste partij beginnen. In een grote poule van de beste in haar gewicht min 36 kg maakte Vera een flitsende start en won in 20 seconden met een ippon door een lage schouderworp van de tegenstander uit Noord Nederland. In de tweede ronde tegen een Zuid-Hollandse judoka, die in de eerste ronde werd vrijgeloot, hield Vera initiatief en scoort eerst een wazari met een grote binnenwaartse maai en vervolgens een wazari met een schouderworp, ippon binnen een minuut!

Op naar de finale!

De kwartfinale tegen de Limburgse duurt wat langer maar Vera is steeds aan zet. Zij maakt weer een lage schouderworp welke met een wazari wordt beloond. Later stuurt Vera deze judoka naar de grond door en manoeuvreert haar handig in een houdgreep, weer ippon. In de halve finale is Vera even explosief en een judoka uit Noord Nederland krijgt een buitenwaartse beenmaai en een houdgreep tegen, ippon binnen 30 seconden. Voor het eerst in drie jaar staat Vera in de grote finale op het NK!

Continu aanvallen

De spanning is te snijden als Vera aan deze laatste wedstrijd tegen een judoka uit Noord Holland (Kenamju) begint. Er staat veel op het spel en Vera kan maar geen grip op haar tegenstander krijgen. Zowel Vera als de opponent hebben beide 2 strafpunten. Nog een straf en iemand ligt eruit. In een ogenblik van onoplettendheid scoort de tegenstander een wazari. In een laatste halve minuut zet Vera alles op alles en blijft continu aanvallen. Doordat de tegenstander afhoudt komen de aanvallen niet door maar blijft de terechte straf voor de tegenpartij achter en verliest Vera deze belangrijke finale.

Zilveren plak

Hiermee wordt Vera tweede van Nederland en mag zij het zilver mee naar huis nemen. Zoals je op de foto kunt zien was Vera (uiterst links) daar op dat moment niet blij mee. Ze had immers geen tweede plaats gewonnen, maar een eerste plaats verloren. Toch is het een prestatie waar ze met recht trots op mag zijn.

Reacties

0