Judobrons voor Brandon Valkenburg in Rotterdam

Foto: Bliemer Arashi Sport

Afgelopen zaterdag werd in Charlois Rotterdam voor de 39e keer de Open Charlois Judo kampioenschappen gehouden door Sv Hagendoorn. Arashi judoka Brandon Valkenburg had nog wel zin in een toernooi met de start van de zomervakantie. Eigenlijk had hij het zilver moeten krijgen, maar met een bronzen medaille was hij ook heel erg blij.

Als er maar strijd wordt geleverd!

In de vroege ochtend startte het toernooi met 150 deelnemers en heel veel scholen uit Zuid-Holland. Er werd gewerkt in 4 blokken die allen gestart werden met een korte warming up. Op de laatste wedstrijdtraining werd Brandon nog even flink onder hadden genomen door de trainer en groep, helaas startte hij met een knieblessure. Toch draaide hij lekker.

Slechte start

Hij startte slecht, omdat zijn heupworp en later zijn binnenwaartse beenworp niet werden beloond met score. Uiteindelijk had de ander niets gedaan en won ook deze wedstrijd op beslissing! Gelukkig laaide Brandon zich weer op en werden er daarna 2 wedstrijden gewonnen. Tegen de latere kampioen verloor hij terecht en daarmee kwam hij op de derde plaats uit. Een goeie periode voor Brandon, omdat hij een week eerder nog zijn oranje band heeft gehaald.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden