Tweemaal Zeeuws judobrons en Pools judozilver voor Arashi

Brons voor Brandon Valkenburg
Foto: Arashi

Afgelopen weekend was een kleine selectie van Arashi aanwezig op het judotoernooi in Oud-Vossemeer. Ook werd er zilver gewonnen in Polen!

Twee maal brons in Oud-Vossemeer

In de vroege zaterdagochtend startte het bondstoernooi in Oud-Vossemeer met de jongste deelnemers en heel veel scholen uit Zeeland, Brabant en België. Helaas was er een zieke Ruben Schrauwen die er veel zin in had, maar uiteindelijk ziek naar huis moest. Beau Duchemin had in zijn poule één superjudoka waar niemand van kon winnen. Beau wist zijn Tani-Otoshi overname goed te gebruiken en in zijn laatste wedstrijd voor de 3e plaats maakte hij een prachtige Ippon! Brandon Valkenburg zat in een lichtere poule en wist hier ook een medaille uit het vuur te slepen. Door hem werd de beslissende wedstrijd om het brons binnen gehaald met een sterke houdgreep.

Zilver voor Vera Wandel in Polen

Vera Wandel is inmiddels de plaatselijke judoclub Arashi ontgroeid met haar superprestaties in haar jonge juniorjaren. Inmiddels komt ze uit voor de Judo Bond en deed ze namens Bliemer Arashi Sport mee in Polen op de Warschau Open -40 kg tot 16 jaar. Ze begon met winst op een Wit-Russische, daarna 2 Poolse dames, maar in de finale was de Zweedse Tara Babulfath fysiek veel sterker dan Vera. Vera heeft bijna de volledige wedstrijdtijd kunnen uit judoën, maar kreeg geen kans om aan te vallen en moest na twee wazari’s haar meerdere erkennen.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

0