Geslaagde Dan-gradenexamens bij sportschool Chikara

Foto: Sportschool Chikara

Afgelopen weekend kwamen vier examenkandidaten van Sportschool Chikara in actie. Zijn waren allemaal door Sensei Johan van Heugten opgeleid en deden  examen voor hun Kyu-graad of voor hun Dan-graad.

Zoë Mertens en Romy van de Graaf

Zoë Mertens begon als eerste met de uitvoering van de technieken, die ze moest beheersen voor haar gele band jiu-jitsu ( 5de Kyu-graad) Haar partner was Romy van de Graaf. Zij moest op voor haar oranje band jiu-jitsu (4de Kyu-graad). Alles ging prima en ’t was duidelijk te zien, dat hier flink voor getraind was. De aanvallen en het afweren van : mes, stok, stompen, schoppen etc. werden op ’n krachtige manier uitgevoerd.

Rebecca Twilt

Rebecca Twilt had zich ook reeds lange tijd voorbereid op haar derde Dan (Sandan) jiu-jitsu examen. Als onderdeel moest ze vijf verschillende KATA-series uitvoeren, waarvan de eerste het E-BO-NO-KATA was. Vervolgens kwam het KIME-NO-KATA, het GOSHIN Jitsu-NO-KATA, het NO-WAZA-NO-KATA en als laatste het KOSHIKI-NO-KATA aan de beurt. Na deze series moest ze de vereiste technieken zoals : verwurgingen, klemmen, kledingaanvallen, etc. laten zien. Ter afsluiting moest Rebecca tegen acht jiu-jitsuka’s het Randori uitvoeren. Dit houdt in, dat ze allerlei onverwachte aanvallen moest afweren. Hieruit bleek vooral, dat ze haar ‘mannetje’ goed stond en dat ze haar 3de Dan-graad jiu-jitsu met trots mag dragen.

Kees van Praat

Het hoogtepunt van de examens is voor Kees van Praat onvergetelijk geworden. Voor zijn kennis die hij moest beheersen voor de 6de Dan en zijn onuitputtelijke inzet voor de judo en jiu-jitsu sport is Kees bevorderd tot de 6de Dan judo (Rokudan). Vanaf heden zal hij voortaan tijdens de lessen de rood-witte band dragen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden