Spetterende uitslagen voor Chikara tijdens internationaal judotoernooi

Foto: Sportschool Chikara

Tijdens een internationaal judotoernooi in het Belgische Borgerhout heeft Sportschool Chikara de nodige prijzen in de wacht gesleept.

Internationaal judotoernooi

Zondagmorgen 16 februari moesten verschillende Chikara leden al vroeg uit de veren. Om 8 uur werden de auto’s gestart om met Sensei Johan van Heugten naar Borgerhout in België te vertrekken. Er waren voor dit internationale judotoernooi ’n groot aantal deelnemers ingeschreven. Daardoor werden er veel judoka’s per poule ingedeeld. Het was niet gemakkelijk om een prijs te behalen, maar de Chikara leerlingen waren vastberaden om goede prestaties neer te zetten.

Prijzen mee naar Oosterhout

Yagmur Sahin kwam als eerste aan de beurt en wist van al haar tegenstanders te winnen. Het goud was voor Yagmur. Ook Jayce Keur en Noah Mbatat waren in topvorm. Binnen enkele seconden wisten ze hun tegenstander te vloeren met ’n volledige ippon. Ook deze twee toppers gingen met de eerste prijs naar huis. Varun Rasaih wist ’n geweldige tweede plaats te behalen. Zijn harde werken was niet voor niets geweest. Justin Man had even pech, doordat hij zichzelf in ’n houdgreep draaide. Maar hij kwam toch goed terug en mocht de derde plaats op ’t podium betreden.

Grote inzet

’s Middags kwamen de overige judoka’s aan de beurt. Adam El Hamdi won vijf partijen van de zes. Hij was zeer fanatiek en ook hij had maar enkele seconden nodig om z’n tegenstander op de grond te krijgen. Helaas verloor hij de zesde partij en was ’t zilver voor hem. Estelle Deelen stond tijdens haar wedstrijd op ’n gegeven moment met waza-ari achter. Ze kon echter deze score op ’n positieve manier wegwerken en ook zij behaalde de eerste plaats. Voor Johan Barel zat ’t niet zo mee. Toch wist hij door z’n grote inzet nog in de prijzen te vallen. Voor hem was ’t brons.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen