La Vuelta waarschijnlijk pas in 2022 door Oosterhout

#vamosoosterhout
Foto: La Vuelta

De start van de grote internationale wielerronde La Vuelta komt volgens een Spaanse krant pas in 2022 naar Nederland.

La Vuelta uitgesteld

Vorige week heeft de internationale wielerunie ICU de wielerkalender voor 2020 bekend gemaakt. Doordat de Tour de France pas zal starten op 29 augustus worden ook alle grote wielerevenementen die na de Tour van start zouden gaan opgeschoven. Voor La Vuelta wil dat zeggen dat er mogelijk pas eind oktober zal worden gestart. Hoewel het ook nog steeds mogelijk is dat de hele editie van 2020 van de kalender zal verdwijnen.

Geen Nederlandse start

Hoewel er officieel vanuit de organisatie geen enkele mededeling is gedaan over de verplaatsing van het evenement en de etappes, zou de Spaanse krant El Diario Vasco uit betrouwbare bron weten dat de start van La Vuelta dit jaar niet in Nederland zal plaatsvinden. Volgens de Spaanse krant wordt dit jaar in de Noord-Spaanse stad Irun op 24 oktober gestart aan de Ronde van Spanje. In het betreffende artikel lezen we ook dat het tot 2022 zal duren voor La Vuelta in Nederland van start zal gaan. La Vuelta zou oorspronkelijk dit jaar in Nederland van start gaan en de eerste drie etappes zouden in Nederland worden verreden.

Geen doorkomst in Oosterhout

Op 16 augustus zou de derde etappe van La Vuelta door Oosterhout rijden. Of dit definitief wordt doorgeschoven naar 2022 kon Ad Jespers niet aangeven. Hij is een van de kartrekkers van de speciale werkgroep #vamosoosterhout die de organisatie op zich heeft genomen van een sportief en gezellig weekend in Spaanse sferen rondom de doorkomst van de wielerronde. Het hoogtepunt had uiteraard de doorkomst van La Vuelta moeten worden tussen 13.00 en 14.00 uur. Dit weekend zal vanzelfsprekend ook worden doorgeschoven naar het weekend waarop de derde etappe van La Vuelta alsnog door Oosterhout zal trekken, mogelijk dus pas in 2022.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden