La Vuelta dit jaar definitief niet door Oosteind en Oosterhout

#vamosoosterhout
Foto: La Vuelta

De grote internationale wielerronde La Vuelta komt dit jaar officieel niet door Oosteind en Oosterhout. Op zijn vroegst pas in 2022.

Geen La Vuelta 2020 in Nederland

La Vuelta Holanda heeft de start van de Ronde van Spanje 2020 moeten teruggeven aan de Spaanse organisatie van La Vuelta. Het verplaatsen van de drie etappes van augustus naar het najaar blijkt technisch onhaalbaar vanwege de beschikbaarheid van accommodaties en het parcours in die periode. De organisatie onderzoekt met de publieke en private partners de mogelijkheid van een start in 2022 en wegen dit af ten opzichte van afgelasten. Martijn van Hulsteijn, projectdirecteur La Vuelta Holanda: “Het verplaatsen van drie etappes, op drie dagen met start en finishplaatsen op diverse plekken bleek een brug te ver. De impact zou te groot zijn. Nog los van de wenselijkheid en onzekerheid in Corona-tijd.”

Geen doorkomst in Oosteind en Oosterhout

Op 16 augustus zou de derde etappe van La Vuelta door Oosteind en Oosterhout rijden, maar dat gaat dus definitief niet door. En omdat de steden van 2021 al volop bezig zijn met hun voorbereidingen, komt de Rond van Spanje dus pas op zijn vroegst in 2022 naar Nederland. In Oosterhout was er een speciale werkgroep onder de naam #vamosoosterhout bezig met de organisatie van een sportief en gezellig weekend in Spaanse sferen rondom de doorkomst van de wielerronde. Het hoogtepunt had uiteraard de doorkomst van La Vuelta moeten worden tussen 13.00 en 14.00 uur. Hopelijk kunnen zij hun plannen en ideeën in 2022 alsnog gaan uitvoeren als La Vuelta dan misschien toch nog door onze regio zal trekken!

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden