Sportschool Chikara traint voorlopig buiten bij Scouting Mariagroep

Geheel volgens de richtlijnen van het RIVM en de overheid heeft Sensei Johan van Heugten zijn trainingslessen weer opgepakt.

Geen binnenlessen voor Chikara

Volgens de richtlijnen van het RIVM en de Rijksoverheid mag er voorlopig nog niet binnen worden gesport. De kans op mogelijke besmetting met het coronavirus is in een sportzaal te groot volgens het RIVM. Omdat het voor de meeste judoka’s en jiu-jitsuka’s van Sportschool Chikara nu toch wel erg lang duurde voordat ze weer mochten gaan trainen, is er gezocht naar een oplossing. Sensei Johan van Heugten kreeg van Scouting Mariagroep toestemming om gebruik te mogen maken van hun bosrijke buitenterrein aan de Korenbocht.

Even wennen

Afgelopen woensdag werd de grote judomat voor het eerst buiten gelegd op het Scoutingterrein. Als eerste was de jeugd t/m 12 jaar aan de beurt. Voor hen geldt de anderhalve meter-regel niet. Hoewel het wel even wennen was op deze manier vonden de meeste jonge judoka’s het leuk om hun vriendjes en vriendinnetjes na deze lange periode weer te zien. Het enthousiasme bij deze sporters was dan ook erg groot. Zoals gewoonlijk werd er weer fanatiek samen geoefend en partijtjes gedraaid! Zo’n training in de frisse buitenlucht is beste wel wennen, maar met het warme weer zeker geen straf.  En zolang het goed weer blijft wordt er door Chikara buiten gesport t/m 8 juli.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden