Oosterhouter Bo Helsloot naar het NK Luchtgeweer schieten

Foto: Bo Helsloot

De Oosterhouter Bo Helsloot heeft zich gekwalificeerd voor het NK Luchtgeweer schieten in de categorie knielend 10 meter.

NK Luchtgeweer schieten

In september zijn de Nederlandse Kampioenschappen luchtgeweer schieten in Hoogeveen. De Oosterhouter Bo Helsloot heeft zich gekwalificeerd voor de categorie luchtgeweer knielend 10 meter. Hij zal proberen de gouden plak mee te nemen naar Oosterhout. Bo vertelt dat hij zelf al schiet sinds dat hij kan lopen, een familiekwaaltje die hij van zijn ouders geërfd heeft. Bij defensie heeft hij jarenlang schiettrainingen gegeven en in het dagelijkse leven leert hij anderen focussen door middel van schieten.

Meerdere disciplines

Helsloot schiet 4 verschillende disciplines: luchtgeweer 100 meter, luchtgeweer knielend 10 meter, luchtgeweer staand opgelegd 10 meter en luchtpistool opgelegd 10 meter. Door alle corona-toestanden had Helsloot niet verwacht dat hij zich dit jaar nog zou kwalificeren. Maar voor volgend jaar wil de actieve Oosterhouter proberen zich in tenminste 3 disciplines te kwalificeren voor de Nederlandse Kampioenschappen. Wij wensen Bo eerst veel succes in september!

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden