Erelid Piet Loonen van VV Oosterhout met applaus herdacht

Afgelopen zondag werd erelid Piet Loonen voor aanvang van de wedstrijd van VV Oosterhout tegen Blauw Wit’81 herdacht met 1 minuut applaus.

Indrukwekkend applaus

Afgelopen zondag werd op sportpark ‘De Contreie’ in het bijzijn van zijn familie Piet Loonen herdacht, erelid van VV Oosterhout. Piet was na een kort ziekbed op 22 augustus overleden. In zijn toespraak memoreerde voorzitter Ruud Looijmans Piet als een geweldige man en een supervrijwilliger die altijd klaarstond voor de vereniging. Vrijwilligers als wijlen Piet zijn onmisbaar om een vereniging draaiende te houden. Om Piet te eren hebben alle aanwezigen een minuut lang een indrukwekkend applaus laten horen.

Wedstrijd tegen Blauw Wit’81

Er werd zondagmiddag ook nog gevoetbald tegen Blauw Wit’81 uit De Moer. Ad Looijmans schreef voor Oosterhout Nieuws het volgende wedstrijdverslag: “In het eerste kwartier van de wedstrijd vond ik dat VV Oosterhout de bovenliggende partij was zonder echt beter te zijn dan Blauw Wit’81 en kansen waren er evenmin voor beide partijen. Blauw Wit’81 legde vond ik wel meer energie in de partij en bijna alle tweede en afgeslagen ballen waren voor Blauw Wit’81. VV Oosterhout was in balbezit onrustig en speelde niet direct genoeg of dit kwam doordat posities niet goed ingenomen werden of dat de spelers de bal te lang willen houden is een puzzel voor het trainersduo Stijn Biemans en Jorco de Kok.

De eerste helft

De eerste kans was voor Blauw Wit’81 de inzet werd door Jimmy Baahr vakkundig uit zijn doel geranseld. Even later was het Ian van Strien die een geplaatste vrije trap op de lat van Brian Mateijsen uiteen zag spatten. In het laatste kwart van de eerste helft kreeg Blauw Wit’81 twee hoekschoppen bij een ervan moest Jimmy handelend optreden. Aan de andere kant kreeg Mitchell de Rooij twee dotten van kansen die hij niet kon benutten. In de blessuretijd van de eerste helft was het toch Mitchell die vanaf de achterlijn de bal teruglegde op Diae Abjij, Diae benutte dit buitenkansje natuurlijk en liet de 1-0 op het scorebord oplichten.

De tweede helft

De tweede helft was nog maar net begonnen of Blauw Wit’81 kreeg terecht een strafschop van de goed leidende Mark van den Brink toegewezen. Jimmy stopte de strafschop, uit de hoekschop die hierop volgde wist een Blauw Witter binnen te koppen 1-1. In het verloop van de tweede helft waren er een aantal kansen voor VV Oosterhout vooral uit vrije trappen tot scoren kwamen beide partijen niet meer. Einduitslag 1-1 voor Blauw Wit’81 een opsteker voor VV Oosterhout een kleine teleurstelling.
Volgende week zondag heeft de zondag 1 een vrij weekend. Donderdag 17 september de thuiswedstrijd tegen Berkdijk uit Kaatsheuvel, aanvang 19.30 uur.”