Voorspoedige ouverture op Sportpark ‘De Contreie’ tijdens VV Oosterhout – FC Tilburg PL

Zaterdag 19 september openden de mannen van Ahmet Türkücü de ouverture van de competitie 2020-2021 tegen FC Tilburg PL. Ad Looijmans schreef het onderstaande wedstrijdverslag.

VV Oosterhout – FC Tilburg PL

VV Oosterhout opende de competitie 20-21 tegen FC Tilburg. Twee seizoenen geleden waren deze Poolse spelers van FC Tilburg nog actief bij het ter ziele gegane White Boys uit Waspik, nu komen ze dus uit in de vierde klasse van het zaterdagvoetbal voor FC Tilburg. De Poolse strijders hebben een aardig elftal en maakte het VV Oosterhout knap lastig. Scheidsrechter vandaag de 76-jarige Jan Verpoorten uit Tilburg, hij floot een prima partij, de kaarten die hij gaf, 2 voor VV Oosterhout en 1 voor FC Tilburg waren volkomen terecht. Knap om op zijn leeftijd het spel nog zo te volgen. Deze man beleeft al 48 jaar plezier aan zijn hobby.

Eerste Helft

De wedstrijd was 6 minuten oud toen Jarbou Mabajahou Nicky van Seeters al in stelling bracht om de 1-0 aan te tekenen zijn schot ging echter links over het doel van Kamil Kloska. In de 17de minuut was het wel raak voor FC Tilburg na een aanvankelijke redding van Remco Droog, die vandaag weer een vertrouwde sluitpost was, scoorde in de rebound Lukas Nieckula de 0-1. In de 25ste minuut een raar incident zonder dat er een tegenstander in de buurt was raakte Oskar Stanik geblesseerd hij moest vervangen worden maar ging nog twee keer in het veld liggen om het spel op te houden rare manier om tijd te rekken. Pawel Martynoga verving hem.Intussen was VV Oosterhout van de schrik bekomen en in een scrimmage voor het doel van Kamil Kloska was Remsley Nepomuceno spekkoper hij tikte de 1-1 binnen. In de 25ste minuut een aanval uit het boekje die bekwaam werd afgerond door Tim van Dam 2-1. Drie minuten later was het dezelfde Tim die de 3-1 liet aantekenen.

Nog geen gelopen race

Een gelopen wedstrijd was het zeker nog niet FC Tilburg bleef voetballen en zette de verdediging regelmatig onder druk in de 45ste minuut scoorde wederom Lukas Nieckula de 3-2. In de 24ste minuut kreeg Marcin Dabrowski een gele kaart voor een vangbal, in de 47ste minuut sloeg Bryan Slagmolen de bal weg en kreeg ook een gele kaart achter zijn naam. FC Tilburg kreeg na drie minuten in de tweede helft een goede mogelijkheid op de 3-3 het schot ging echter rechts naast. Ahmet wisselde Youri van Gils (geblesseerd) voor Kees Joosen, Bjorn van Bijnen voor Dennis Rutters en Remsley Nepomuceno voor Thomas Vergunst. Deze wissels brachten weer wat meer dreiging bij VV Oosterhout. In de 74ste minuut resulteerde dit in de 4-2 van Jarbou die vandaag een prima partij speelde. De wedstrijd was gespeeld en de eerste winstpartij was een feit. Jules Wouters sloot de nazit af met een meezinger op gepaste corona-afstand niet alleen een uitstekende teamplayer maar ook zangtalent dus. Volgende week een uitwedstrijd tegen VV Dongen zaterdag op sportpark ’De Biezen’ aanvang 16.00 uur.”