Samenwerking tussen de Eastwood Tigers en Heroes Den Bosch

Foto: Eastwood Tigers

Eastwood Tigers-voorzitter Bram Krijnen is helder: “We willen het basketbal in Oosterhout verder ‘boosten’!”

Convenant Tigers en Heroes

Eind september hebben de basketbalverenigingen Eastwood Tigers uit Oosterhout en Heroes uit Den Bosch een nieuwe samenwerking bekrachtigd door het sluiten van een convenant. Vijfvoudig Nederlands kampioen Stefan Wessel, de teamcaptain van Heroes den Bosch én speler van het Nederlands team kwam speciaal naar de Oosterheidehal voor de kick off van het samenwerkingsconvenant. Het doel van de samenwerking is volgens Eastwood Tigers-voorzitter Bram Krijnen helder: “We willen het basketbal in Oosterhout verder ‘boosten’. We gaan dat doen door samen te werken met dé basketbalclub die in de geschiedenis de meeste kampioenschappen van Nederland binnenhaalde.” Heroes Den Bosch werd al 16 keer Nederlands Kampioen. “Maar ook door veel events te organiseren rondom basketbal zoals een 3×3 scholentoernooi en het 50 jarig jubileumfeest aan het einde van het seizoen.”

Samenwerking Heroes

Bram: “Als onderdeel van de samenwerking met de Heroes komen de spelers van de Heroes een aantal trainingen verzorgen in de Oosterheidehal én gaan onze leden meedoen met de Basketball Clinics in de Maaspoort in Den Bosch. Ook gaan we met onze leden de eredivisie wedstrijden van de Heroes bijwonen. Basketbal in de kolkende Maaspoort in Den Bosch is een en al entertainment en is zeer inspirerend voor onze leden en ook voor de trainers. Voor onze trainers is het ook een mooie boost, zij kunnen deelnemen aan de trainersbijeenkomsten die Heroes organiseert. Op die manier kunnen we ons kader perspectief bieden en beter opleiden.”

3×3 scholen toernooi komt terug!

Onder de jeugd is basketbal weer heel erg populair aan het worden. Eastwood Tigers gaat dit jaar weer starten met het scholentoernooi voor zowel de basisscholen en de middelbare scholen en wil deze toernooien op basis van het populaire 3×3 basketbal gaan aanbieden. Uiteraard lees je er tegen die tijd alles over op Oosterhout Nieuws! Bram: “Eastwood Tigers zich maximaal ontwikkelen en verwacht de komende jaren dan ook weer uit te groeien tot een van de beste verenigingen in de regio. Daarbij gaat het niet alleen om de omvang van de vereniging maar juist over datgene dat basketbal zo bijzonder maakt: teamplay, de persoonlijke ontwikkeling van spelers, een hoge funfactor, zeer dynamische sport.” Voorzitter Bram Krijnen is dan ook blij met de jonge trainersgroep die zich hier maximaal voor inzet. “Zonder onze trainers waren we nergens. Je ziet de leden wekelijks groeien en daar zijn we echt wel trots op!”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden