Vera Wandel (15) ontvangt 1e dan zwarte band judo

Foto: Bliemer Arashi Sport

Afgelopen zaterdag stond judoka Vera Wandel een grote verrassing te wachten: zij kreeg haar 1e dan zwarte band judo uitgereikt.

1e Dan zwarte band judo

Tijdens de zonnige buitentraining van de wedstrijdgroep afgelopen zaterdag werd Vera Wandel letterlijk en figuurlijk in het zonnetje gezet. Vanwege het behalen van het Nederlands Kampioenschap voor dames onder de 18 jaar in Den Haag werd ze bevorderd tot 1e dan zwarte band judo. Deze wedstrijd vond al plaats op 27 februari 2020. Normaal worden dit soort promoties uitgereikt bij grote toernooien of bij de zwarte band examens, maar door corona en het feit dat Vera nog niet de vereiste leeftijd had moest de huldiging worden uitgesteld.

Bescheiden ceremonie

Afgelopen zaterdag ontving Vera in de aanwezigheid van oud-trainer Rinus Bliemer en John Oomen van JBN district Zuid de 1e dan zwarte band uit handen van Jo Gevers, haar huidige trainer/coach. Van oud-trainer Bliemer ontving ze het belangrijke diploma, welke meteen werd voorzien van handtekening. John Oomen sprak haar toe namens de Judobond en overhandigde een bos bloemen. Tot slot werd ze ook nog door het bestuur in de bloemetjes gezet en kreeg ze applaus van alle aanwezige trainingsmaten bij deze feestelijke uitreiking. Als Vera deze lijn doortrekt gaan we nog veel lezen van haar toekomstige prestaties.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden