VV Oosterhout PLUSvoetbal en de week van het autisme

Foto: VV Oosterhout

Deze week is het Autismeweek 2021 van de Vereniging voor Autisme, waarbij aandacht wordt gevraagd voor mensen met autisme.

Autismeweek 2021

Tijdens deze themaweek vraagt de Nederlandse Vereniging voor Autisme onder meer aandacht voor de positieve gezondheidseffecten van beweging. Ook wordt er tijdens deze week stil gestaan hoe het is om anno 2021 autisme te hebben. Is dat nog altijd een “punt”? Zo ja voor wie dan? Voor de persoon met autisme zelf of vooral voor de omgeving? Juist nu wij door de Corona crisis noodgedwongen veel thuis zitten, is beweging belangrijker dan ooit. Sport en spel maar zeker ook een eenvoudige wandeling hebben invloed op hoe wij ons mentaal voelen. En daarmee ook op ons vermogen om in deze stressvolle tijd overeind te blijven. De hele week zijn er diverse landelijke alsook regionale activiteiten.

PLUSteam VV Oosterhout

Het bestuur van VV Oosterhout is van mening dat sporten een breed gedragen activiteit moet zijn die ook voor mensen met een beperking bereikbaar is. Daarom is deze Oosterhoutse voetbalvereniging in 2015 gestart met PLUSvoetbal. Hier sporten elke vrijdag tussen 18.00 uur en 19.00 uur kinderen tussen de 6 en 16 jaar met een stoornis in het Autistisch spectrum. Om deze kinderen zo min mogelijk extra prikkels te bezorgen is op deze momenten Sportpark De Contreie exclusief geopend voor de sportende kinderen en hun vaste begeleiders. Deze begeleiders zijn uiteraard met de nodige diploma’s gecertificeerd zodat een gedegen en veilig sportklimaat ontstaat.

Kom eens kijken

Heb jij interesse in de mogelijkheden die VV Oosterhout biedt om kinderen met een stoornis in het Autistisch spectrum te laten sporten? Neem dan een kijkje op de onderstaande link voor meer informatie. Om de mensen met Autisme een hart onder de riem te steken zal het clubgebouw morgen tijdens de Wereld Autismedag met blauw licht worden uitgelicht.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden