Leer skeeleren met IJs- en Skeelerclub Oosterhout

Foto: IJsco

Skeeleren is lekker buitensporten en het kan bijna overal! Om technisch goed te leren skeeleren kun je les nemen bij IJsco.

Skeeleren is hot

Velen hebben het skeeleren of inline skaten tijdens de afgelopen coronaperiode (her)ontdekt. Het mooie van skeeleren is dat het bijna overal kan. Op dit moment vliegen de skeelers als zoete broodjes de webshops uit of over de toonbank en zijn niet meer aan te slepen. Je ziet steeds meer mensen op straat bezig met het beoefenen van de skeelersport om toch iets aan buitensport te kunnen doen.

Veilig skeeleren

Veilig en technisch goed leren skeeleren is een ander verhaal. Dat doe je het liefst op een afgesloten baan. Omdat er onder bepaalde restricties weer in groepsverband gesport mag worden, gaat IJsco weer beginnen met het (beperkt) aanbieden van trainingen aan de schooljeugd (6 t/m 12 jaar) op woensdagavond van 18.30 tot 19.45 uur op de handbalvelden van Sportpark de Contreie. Tijdens de lessen leer je de basis van het skeeleren.

Ook voor volwassenen

Voor de jeugd vanaf 13 jaar en volwassenen worden er op vrijdagavond lessen geven in Breda. Om veilig op skeelers in het verkeer te kunnen deelnemen leren wij je behendigheid en diverse remtechnieken aan om bijvoorbeeld bij een noodsituatie te kunnen remmen. Maar ook hoe je een helling (brug o.i.d.) afrijdt. Verder is er tijd en ruimte ingepland voor conditietraining.

Gratis proeflessen

Om te kijken of het skeeleren iets voor jou is kun je eerst twee gratis proeflessen volgen. Je kunt je hiervoor aanmelden via de link onderaan dit artikel. Behalve schaats- en skeelerlessen verzorgt IJsco ook bos(conditie)training op maandagvond. Tevens is er de mogelijkheid om je aan te sluiten bij een fietsgroep (wielrennen) die op woensdagavonden traint. Kijk voor meer info op de onderstaande link.

In een eerdere versie werd vermeld dat de trainingen voor de jeugd op dinsdagavond worden gegeven, maar dit is inmiddels weer teruggegaan naar de woensdagavond.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden