Selectie TSC traint samen met de G-Toppers Team

Foto: TSC / Henk Jansen

Afgelopen week kregen de voetballers van het G-Toppers Team van TSC een training van de selectie: een win-win voor beide partijen!

G-Toppers Team

Bij voetbalvereniging TSC hebben ze een zogenaamd G-Toppers Team.  Een G-Toppers Team bestaat voornamelijk uit mensen die een stoornis of lichamelijke beperking hebben. Dit kan van alles zijn; ADHD, epilepsie, suikerziekte, zwakbegaafdheid, autisme, etc. Door de beperkingen die dit met zich meebrengt, hoor en zien je deze voetballers te weinig op de velden. Dat is jammer en zeker niet noodzakelijk, want voetbal verbind en verbroedert. Vriendschappen ontstaan en onder andere kinderen leren spelenderwijs samen te werken. Ongeacht hun handicap!

Training van de selectie

Wie had dat verwacht: op een doorsnee woensdagavond nemen spelers van de selectie de tijd voor het G-Toppers Team. Dat wil zeggen dat dit unieke team net zoveel betekent binnen TSC dan welk ander team dan ook. Ze komen voor de lol, voor hun plezier , voor de afwisseling maar willen ook ‘gewoon goed’ zijn . Scoren en doelpunten maken, wat is er mooier? Nu er nog steeds geen wedstrijden mogelijk zijn is een training nog meer welkom. En als je dan ook nog eens training krijgt van de goeie spelers uit de selectie dan kan de avond niet meer stuk!

Spelvreugde

Op de foto is duidelijk de spelvreugde waarneembaar. Laten we hopen dan voor hun en voor iedereen op korte termijn er weer gevoetbald mag worden tegen tegenstanders uit de omgeving. Want onderling spelen is leuk maar winnen van een vreemde tegenstander blijkt altijd nog net iets meer te hebben. Daar praat je uren later thuis nog over. Wie er scoorde en wie die mooie kans miste. TSC is in ieder geval heel blij met de aanwezigheid van het G-Toppers Team! Heb je ook interesse of wil je een keer meedoen met een proeftraining? Meld jezelf dan aan door te mailen naar: [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen