Wielerronde La Vuelta rijdt na uitstel in 2022 toch door Oosterhout

#vamosoosterhout
Foto: La Vuelta

De Spaanse wielerronde La Vuelta rijdt na een uitstel van twee jaar in 2022 toch de derde etappe door Oosterhout.

Eindelijk zover

Met veel enthousiasme werd de Spaande wielerronde La Vuelta van 2020 in Nederland verwelkomd. De renners zouden de eerste drie etappes starten in Utrecht, ‘s-Hertogenbosch en Breda. Het coronavirus gooide echter roet in het eten. Maar in augustus 2022 is het dan alsnog zover: de Ronde van Spanje start in Utrecht, waarna de renners ook verschillende Brabantse steden aandoen. Een exacte datum heeft de internationale wielrenbond UCI nog niet bekend gemaakt.

Fietsland Nederland

Javier Guillén, de directeur van de Vuelta, is blij dat de ronde nu wel door kan gaan: “Het is een lang gekoesterde wens om in het fietsland Nederland te starten. Nederland staat bekend om haar organisatiekracht en ik weet zeker dat we, ook gezien de huidige situatie, erin kunnen slagen om het evenement op een goede en vooral veilige manier te kunnen organiseren.” dat organisatietalent is nodig, omdat in aanloop naar de tocht een activiteitenprogramma plaatsvindt.

Opsteker

Het evenement moet een opnieuw een start maken na corona, omdat lang niet duidelijk was dat Nederland de start weer mocht organiseren. “Dat we zo’n groot sportevenement alsnog naar Nederland en naar Utrecht hebben kunnen halen, is een enorme opsteker na deze moeilijke periode. We gaan er samen met de andere steden, provincies en organisaties onze schouders onder zetten”, verklaart burgemeester Sharon Dijksma van Utrecht, waar de Vuelta-rijders volgend jaar aan de start staan.

Activiteiten

In onze stad is een speciaal team in 2020 al bezig geweest om van de doorkomst van La Vuelta in Oosterhout een groot feestweekend te maken. Of deze plannen 1 op 1 naar 2022 kunnen worden omgezet zal mede afhankelijk zijn van de datum waarop de doorkomst in Oosterhout zal worden gepland. Like de speciale Facebookpagina via de onderstaande link en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van alle Oosterhoutse festiviteiten rondom La Vuelta in Oosterhout #VamosOosterhout.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden