Zaterdag start het nieuwe seizoen met de stadsderby TSC-SCO

Foto: TSC Oosterhout

Zaterdag start het nieuwe voetbalseizoen met de wedstrijd TSC tegen SCO op het sportcomplex van TSC aan de Warandelaan.

Internationaal toernooi

Henk Jansen van TSC: “Het seizoen gaat weer van start en ook bij TSC gaat de bal weer rollen! Na een prachtig en geweldig goed georganiseerd nationaal – op zaterdag was de kers op de taart internationaal toernooi op zondag. De vele aanwezige profclubs die hun beste jeugd hadden afgevaardigd waren vol lof over de organisatie en het niveau . Een aanrader voor de toekomst. Uiteindelijk was Vitesse op zondag de baas over het Duitse Schalke 04.”

Programma zaterdag

Henk gaat verder: “Nu we dan toch begonnen zijn gaat TSC gelijk door zaterdag ochtend speelt TSC 2 tegen SCO 2 om 11 uur. Om 12 uur speelt de allerhoogste jeugd de JO19 -1 tegen de mannen van SC ’t Zand. Nadat alle spelers uit de selectie zijn voorgestel door stadion speaker Monnie Aertsen en de sponsoren zijn welkom geheten zal het uur van de waarheid komen. TSC is alweer enkele jaren een solide 2e klasser die normaal op zondag uit speelt gaat het in de derby opnemen tegen plaatsgenoot SCO.”

Tom Rijvers

Henk: “Die club speelt nu een paar jaar op zaterdag in de 4e klasse maar heeft alle ambities om door te breken naar de hogere regionen. Nog maar een jaar of vier geleden speelde beide teams in de 3e klasse zondag tegen elkaar onder het toeziend oog van heel veel toeschouwers. Dat zal deze keer ook weer zeker het geval zijn. Iedereen is benieuwd waar ze nu werkelijk staan. Echt bijzonder detail blijft wel dat oud SCO spits Tom Rijvers inmiddels alweer een paar jaar bij TSC speelt en zich bijzonder zal willen bewijzen. Komt dat zien en geniet van een lekkere pot voetbal tussen twee Oosterhoutse clubs.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen