Zandvoort maakt zich op voor de grote racedag

Jumbo Racedagen Zandvoort 2018
Foto: dutchgp.com

Zandvoort ontvangt vandaag, evenals de twee vorige dagen, wederom 70.000 bezoekers voor de Formule 1 Grand Prix van Nederland.

Formule 1 Grand Prix van Nederland

De organisatie van de Dutch GP heeft extra maatregelen genomen om te zorgen voor een betere spreiding van de bezoekers, nadat vrijdag mensen te dicht op elkaar stonden. Beelden van de mensenmassa zorgden voor veel ophef op sociale media en leidden tot kritiek vanuit onder meer de politiek en de entertainmentsector. De NS verwacht zondag weer tienduizenden mensen naar Zandvoort te brengen, evenals voorgaande dagen. Volgens een woordvoerder van de NS is de aan- en afvoer van racefans goed verlopen.

Max Verstappen op pole position

Max Verstappen gaat vandaag in zijn Red Bull op jacht naar de zege in de Dutch Grand Prix op het circuit van Zandvoort. De Nederlandse thuisfavoriet start van poleposition. Hij was in de kwalificatie slechts 38 duizendsten sneller dan Hamilton. De 23-jarige Limburger klokte 1.08,885 in zijn snelste ronde, goed voor een gemiddelde snelheid van ruim 222 kilometer per uur op het bochtige en glooiende circuit. Als Verstappen wint, neemt hij de leiding in het kampioenschap van de Formule 1 over van zijn grote rivaal, de Britse zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton van Mercedes.

Iedereen kan meekijken

De wedstrijd van vanmiddag is gratis in alle huishoudens te zien, want Ziggo heeft haar kanaal dit weekend voor iedereen opengezet. De voorbeschouwing met Rob Kamphues en Robert Doornbos begint om 12.55 uur en om 15.00 uur start de GP in Zandvoort. Het commentaar wordt, zoals altijd, verzorgd door Olav Mol en pitreporter Jack Plooij. De winnaar van vandaag is de opvolger van Niki Lauda, die 36 jaar geleden, de laatste Grote Prijs van Nederland won in Zandvoort.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden