VV Oosterhout wint met 0-2 van Right’oh in Geertruidenberg

Zaterdag speelde voetbalclub VV Oosterhout uit tegen Right’oh in Geertruidenberg. Het onderstaande verslag van de wedstrijd is van Ad Looijmans.

Right-oh – VV Oosterhout

Zondag 5 september begon voor VV Oosterhout de strijd om de KNVB Districtsbeker tegen Right’oh uit Geertruidenberg. Op voorhand waren de voortekenen niet gunstig. Een aantal belangrijke spelers was geblesseerd (Kazim, Valentijn en Charlton) en zo kwam er meteen al druk te liggen op de jonge ploeg van Stijn Biemans. Vandaag een vrouwelijke scheidsrechter, Sterre Bijlsma, die haar ‘mannetje’ stond en een onberispelijke partij floot.

Eerste helft

VV Oosterhout was vanaf de aftrap de beter voetballende ploeg. Right’oh moest het hebben van vechtlust, in de goede zin van het woord, en inzet. Op deze manier compenseerde het team van Arno Gabriëls het gemis aan voetballend vermogen tegenover VV Oosterhout. De gehele eerste helft speelde zich vooral op het middenveld af en zowel Yannick Millenaar als Sly Heine hadden een gemakkelijke eerste helft. In de 39ste minuut moest Sly voor de eerste keer handelend optreden op een inzet van Sofyan Asrih. In de 44ste minuut de eerste grote kans voor de thuisploeg een vrije trap op de rand van 16-meter werd door Yannick gepareerd en de rebound verdween rechts naast het doel. In de rust werd Mitchell de Rooij, met het zich liet aanzien een ernstige voetblessure, gewisseld voor Joël de Vos.

Tweede helft

In de 46ste minuut een kans voor VV Oosterhout uit een hoekschop kreeg een speler van Right’oh de bal tegen zijn arm. De scheidsrechter zag het maar gaf terecht geen strafschop. VV Oosterhout ging beter voetballen en liet merken geen genoegen te nemen met een brilstand of verlies. In de 60ste minuut verving Stijn Emiel van Pelt die moegestreden was voor Jabir Benyidir die weer extra aanvallend vermogen kon brengen. Right’ oh wisselde Justin Jansen voor Eric van Huizen. In de 75ste minuut scoorde Naoufal Asrih in een scrimmage na een corner van Matthew Coenraadts de dik verdiende 0-1. Stijn wisselde Sofyan en Matthew even later voor Wesley Stadhouders en Bjorn Moerenhout. In de 80ste minuut wat mij betreft het hoogtepunt van de wedstrijd een overtreding links van het midden op 2 meter van het strafschopgebied van Right’ oh. Ian van Strien zet zich achter de bal en na het fluitje van de scheids kegelt hij de bal snoeihard over de muur links de kruising in, Sly Heine kansloos latend en 0-2 op het scorebord. De laatste 10 minuten werden gedisciplineerd uitgespeeld en voor de aanvallers van VV Oosterhout is het goed om te weten dat een tikkie terug op Yannick geen probleem hoeft te zijn en de bal dan in ieder geval in de ploeg blijft. Overall een terechte overwinning.