De Warande H3 wint in Vlissingen met 5-8 van ZPC De Zeeuwse Kust

archieffoto
Foto: OZ&PC De Warande

Afgelopen zaterdag speelde H3 van De Warande in Vlissingen tegen ZPC De Zeeuwse Kust H2. Het wedstrijdverslag is van speler Joris Bongers.

ZPC De Zeeuwse Kust H2 – De Warande H3

Na een lange autorit gaat H3 op zoek naar de eerste overwinning van het seizoen. In de voorgaande wedstrijden mocht het nog niet lukken, maar vandaag de perfecte mogelijkheid tot het binnenslepen van de eerste driepunter. Aan de voorbereiding kan het niet gelegen hebben, de dag ervoor waren ze immers sinds lange tijd in grote getale aanwezig op de training. In de eerste periode van de wedstrijd werden kansen over en weer gemist. De bal wilde er maar niet in. Kwam dit doordat beide keepers zo goed waren of door het gebrek aan kwaliteit om een bal af te maken? Na een paar gemiste ballen lukte het Thom eindelijk om de score te openen. Niet veel later volgde de gelijkmaker van de thuisploeg na een weggegeven strafworp door Joris. Vlak voor het einde van de eerste periode gebeurde iets waarvan Remy zelf niet kon herinneren dat hij dat ooit had gedaan: een doelpunt uit een schitterende actie vanaf de midvoor. Ruststand 1-2 in het voordeel van De Warande H3.

Tweede en derde periode

Ook in de tweede periode bleven de kansen maar komen, over en weer. De score werd uitgebouwd naar 1-4 door doelpunten van Joris en Jindra. Niet lang daarna werd het weer spannend gemaakt door de thuisploeg. Glenn was weer eens bezig om zijn de titel ‘NK-dakkijker’ te verdedigen en twee afstandspogingen vielen zomaar binnen, mede te wijten aan de verslapte verdediging. In de derde periode leek het spelletje meer op een zwemwedstrijd; veel kansen werden om zeep geholpen door slechte pogingen en onzuivere schoten en door een puik staaltje keeperswerk van beide doelmannen. Net als bijna alle heren, waagde ook Stijn Leenaars een poging. Een schot, zo zuiver, schoot hij zowaar van een meter of 10 snoeihard recht boven het hoofd van de keeper in de goal. Tussenstand: 3-5.

Laatste periode

De laatste periode was de meest aantrekkelijke van de gehele wedstrijd. Het spelletje begon te lijken of er een gevecht plaatsvond, waarbij er een paar vluchters van het knokken de kans kregen om doelpunten te maken. Thom en Joris zorgde voor twee snelle goals waarna de overwinning bijna binnen was. Ondanks een onterecht tegendoelpunt werd het nog even spannend, maar na een mooi een-tweetje tussen Rhuben en Joris, wist Rhuben de wedstrijd in het slot te gooien. Eindstand 5-8. De mannen van De Warande H3 kregen loon na werken en hebben eindelijk hun eerste 3 punten binnen weten te slepen. Han Hanegraaf heeft zijn contract als coach verlengd en zal vaker de mannen naar succes gaan leiden.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden