Steeds Hooger uit Rotterdam verliest met 2-0 van VV Oosterhout

Afgelopen zondag won VV Oosterhout met 2-0 van Steeds Hooger uit Rotterdam. Het onderstaande wedstrijdverslag is van Ad Looijmans.

VV Oosterhout – Steeds Hooger

Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Steeds Hooger uit Rotterdam werd, in het bijzijn van zijn familie, de in maart overleden clubicoon Sjang de Ronde herdacht. Voorzitter Ruud Looijmans memoreerde wat Sjang in al zijn jaren voor WVO en later VV Oosterhout had betekent. Sjang werd herdacht met een minuut applaus van alle aanwezigen en dit was dik verdiend. De wedstrijd vanmiddag stond onder leiding van Manuel Lopes uit Rotterdam en na de eerste 2 scheidsrechters uit het corps van West 2 was Lopes een verademing. Hij beschikte over een uitstekende conditie en bij iedere situatie stond hij erbovenop. Door zijn skills had hij geen kaarten nodig om de wedstrijd in goede banen te leiden.

Eerste helft

De wedstrijd begon gezapig en aan beide kanten was het balverlies redelijk groot. Het was pas in de 12de minuut dat VV Oosterhout via Emiel van Pelt gevaarlijk werd hij kopte een assist van Valentijn Hermans net over. Even later een kans voor Steeds Hooger die ook langs de verkeerde kant van het doel verdween. In de 28ste minuut moest Elia Palermo met een eenzijdige blessure vervangen worden door Ian Roozen. De vrije trap die Lopes in de 39ste minuut aan steeds Hooger gaf werd door Ali Eren Yazici knap van de lijn gehaald. Een voorsprong zou voor de Rotterdammers op basis van het vertoonde spel niet terecht zijn geweest. De rust werd na een matige eerste helft bereikt met een 0-0 stand. In de rust een gouden wissel van het trainersduo Stijn Biemans en Jorco de Kok. Ian van Strien, die vrijdag vakantie gaat vieren op Curaçao, en Emiel van Pelt werden gewisseld voor, debutant in de hoofdmacht, de 18-jarige Houdayfa Benyidir en Diae Abjij.

Tweede helft

In de 50ste minuut een mooie aanval van Oosterhout het schot van Naoufal Asrihi werd in de zestien door Steeds Hooger echter geblokt. Even later een aanval opgezet door Valentijn het schot van Wahid Abdoulaije ging maar net maar wel naast. In de 53ste minuut werd noodgedwongen met een blessure Reinier Pompert gewisseld voor de ervaren Stefan Derkx. In de 60ste minuut een vrije trap voor Steeds Hooger die door Sjoerd Oomens links naast het doel van, solide sluitpost, Yannick Millenaar gekegeld werd. De wedstrijd begon aan zijn laatste kwart en leek te eindigen zoals er begonnen was, Naoufal had nog wel een mooi schot op doel Patrick Pauptit leek echter onverslaanbaar. Er werd echter buiten de waard gerekend en in de 77ste minuut scoorde Diae op aangeven van Matthew Coenraadts de dikverdiende 1-0. Het trainersduo van Oosterhout wisselde Matthew en Wahid voor Wesley Stadhouders en Bjorn Moerenhout die debuteerde in een competitiewedstrijd na eerder al in de beker te hebben gespeeld. In de 84ste minuut een uitgespeeld doelpunt van debutant Houdayfa die zo zijn trainers bedankte voor het in hem gestelde vertrouwen. 2-0 en de winst in deze niet hoogstaande partij binnen.