VV Oosterhout wint thuis van SV Charlois met 2-1

Afgelopen zondag speelde voetbalclub VV Oosterhout thuis tegen SV Charlois uit Rotterdam. Het verslag van de wedstrijd is van Ad Looijmans.

VV Oosterhout – SV Charlois

Zondag 31 oktober de thuiswedstrijd VV Oosterhout – SV Charlois op de rol. Vooraf waren de berichten dat het vooral een fysiek voetballende ploeg zou zijn. Vandaag was dit echter geenszins het geval, op een vervelend incident na, waarbij Matthew Coenraadts het tweede doelpunt iets te uitbundig vierde voor de dug-out van de tegenstander. In het tumult hierna zag de uitstekend leidende scheidsrechter Neander Laros zich genoodzaakt de wedstrijd te staken om de gemoederen in de kleedkamer te laten afkoelen. Vandaag hanteerde Jurgen Kieboom weer de vlag voor VV Oosterhout, vorige week had John Smits hem uitstekend vervangen toen Jurgen ziek was. Jurgen was alert bij een buitenspel doelpunt van SV Charlois dat terecht door Laros werd afgekeurd.

Eerste helft

In de 5de minuut van de eerste helft had Matthew een dot van een kans om VV Oosterhout op voorsprong te schieten een steekpass van Naoufal Asrihi kreeg Matthew niet langs de 35-jarige Dennis van Rosendaal. In het verloop van de eerste helft was er geen gevaar meer voor een van beide doelen. Wat wel opviel was dat beide ploegen iets te gemakkelijk vrije trappen rond de eigen 16 meter weggaven. Dit kan een kolfje naar de hand van een vrije trap specialist zijn. Martijn Schepers ontving na stevig doorgaan op zijn tegenstander terecht een gele kaart van Laros.

Tweede helft

De tweede helft was van een ander kaliber dan de eerste er kwam meer strijd en VV Oosterhout kreeg het betere van het spel. In de 55ste minuut een assist van Matthew op Naoufal die Rosendaal via de paal op zijn rechterhand verschalkte 1-0. In de 67ste minuut een blessure voor Kazim Aydin, jammer voor Kazim hij had in de rust Wesley Stadhouders vervangen om wat meer balans op het middenveld te brengen. Mitchell de Rooij terug van een blessure en het vaderschap verving Kazim prima. In de 81ste minuut een voorzet van Oualid Dougli wordt door Niels Herijgers gepakt achter zijn rug torpedeerde Jari van Helvoort echter Luciano Hall en Laros kon niet anders dan de bal op de stip leggen. Jari raakte bij deze actie zelf geblesseerd en werd vervagen door Ali Eren Yazici. De aanvoerder van SV Charlois Jeffrey Pols schoot de strafschop onberispelijk binnen 1-1.

Buitenspel

Lang duurde de vreugde niet voor Charlois want nadat Laros terecht vermeend buitenspel van VV Oosterhout had weggewuifd scoorde Houdayfa Benyidir de 2-1, zuur voor Charlois was dat Rosendaal hierbij niet helemaal vrijuit ging. Zoals eerder aangehaald vierde Matthew het doelpunt iets te uitbundig en eigenlijk onnodig voor de dug-out van Charlois. De rapen waren gaar en Laros lastte terecht een afkoeling in. Na de afkoeling gebeurde er eigenlijk niets meer en kon VV Oosterhout 3 punten bijschrijven.