Mark de Bruijn verrast zichzelf met podiumplaats Kart4Fun: “Boven verwachting”

Foto: Bas Kaligis/RaceXpress.nl

Mark de Bruijn is terug in de kartsport en onderstreepte dat met een tweede plaats bij de eerste Kart4Fun-wedstrijd op Circuit Park Berghem.

Karter Mark de Bruijn

Vorige week werd de eerste van 5 Kart4Fun races gereden op Circuit Park Berghem bij Oss. Ondanks dat de 11-jarige Oosterhoutse karter Mark de Bruijn de jongste deelnemer in de Rotax Max Junior was behaalde hij een mooie de tweede plaats. Tijdens de kwalificatie begon het al meteen goed voor de Oosterhouter. Mark: “In een groot veld heb ik een mooie tweede tijd gereden en het is altijd fijn om op de eerste rij te starten. De eerste heat ging boven verwachting. Ik kon de nummer 1 goed volgen, maar kwam net iets te kort om hem in te halen.”

Spin in de bocht

In de tweede heat had Mark een raketstart. “Ik had bijna dezelfde start als tijdens de eerste race, maar nu bleef ik ervoor. In bocht 4 werd ik aan de achterkant aangetikt, waardoor ik spinde. Door goede inhaalacties heb ik veel plekken goedgemaakt en ben ik toch nog als tweede over de finish gekomen.” De afsluitende derde heat was niet zo goed. Mark: “De eerste rondjes kon ik nog wel bijbenen, maar in het midden van de race kreeg ik last van mijn ribben. Overall ben ik op de tweede plaats van het dagklassement geëindigd.”

Zelfvertrouwen

Zijn vader onderstreept de progressie die Mark doormaakt. “Ik merk dat hij het spelletje meer door begint te krijgen en dat hij meer durft. Zijn zelfvertrouwen is duidelijk gegroeid. In het NK werd hij er in de tweede race uitgetikt, nadat hij in de eerste race op P12 was geëindigd. En dat in een veld van 29 rijders. Dat is een hele stap vooruit en ik sta er echt van te kijken. Ik ben blij dat het kwartje opnieuw is gevallen. Hij heeft er weer zin in en dan gaan we er met zijn allen voor.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen