VV Oosterhout wint laatste competitiewedstrijd met 2-1

Maandag 6 juni mocht VV Oosterhout aantreden tegen VV Virtus uit Zevenbergen. De eindstand van deze thuiswedstrijd werd 2-1. Het verslag is geschreven door VV Oosterhout.

VV Oosterhout – VV Virtus Zevenbergen

Maandag 6 juni: de laatste thuiswedstrijd van VV Oosterhout tegen VV Virtus uit Zevenbergen. De uitwedstrijd destijds werd met 2-1 verloren. Vandaag lag na vier minuten de bal achter Jimmy Baahr. Het zal toch niet! Nee hoor VV Oosterhout won met 2-1. Scheidsrechter vandaag was Patrick Borsboom. Hij floot een onberispelijke partij en liet beide partijen in deze zeer faire wedstrijd lekker voetballen.

De eerste helft

Het eerste fluitsignaal was nog maar koud op de golven van de wind van sportpark ‘de Contreie, verdreven of Ismali Fuad Mahamed had de bal al achter Jimmy liggen. VV Oosterhout bleef rustig voetballen en de combinatie zoeken in de 8ste minuut ging Valentijn Hermans goed door en zijn voorzet ging aan Sandro Ariza, die een gedreven partij speelde, en Emiel van Pelt voorbij. Wesley Stadhouders pikte de bal op en hij haalde verwoestend uit Rick Luykx kansloos latend 1-1. In de 24ste minuut onnodig balverlies van VV Oosterhout. VV Virtus kon deze buitenkans niet benutten en uit de counter schoot Sandro naast. Een minuut later creëerde Sandro een kans voor zichzelf hij zag zijn inzet rechts naast gaan. Ruststand 1-1.

De tweede helft

De tweede helft was voor VV Oosterhout, niet dat er in het begin veel kansen kwamen. De verdediging stond goed en het middenveld had controle over de wedstrijd. Sandro en Emiel werkte kneiterhard en met een beetje meer mazzel hadden ze er zeker eerder een in het netje kunnen leggen. De regen viel intussen gestaag en liet de bal af en toe flink doorschieten. Stijn Biemans wisselde in het verloop van de tweede helft Wahid Abdoulaije, Ian van Strien voor, na lang blessureleed, Charlton Juan Vicento en Kazim Aydin. Met name Charlton werd aanvallend ‘a pain in the ass’ voor de Zevenbergse defensie. Toch was het Sandro die in de 78ste minuut scoorde op aangeven van Wesley stadhouders. Stijn wisselde Joël De Vos en Sandro nog voor Omar Alzoubi en Bjorn Moerenhout. VV Oosterhout probeerde nog verder uit te lopen dit lukte echter niet meer. Eindstand 2-1 en nu op naar de nacompetitie. Eén wedstrijd erop of eronder. Erop betekent voetballen in de tweede klasse, eronder de derde klasse.