SC Kruisland stoot TSC met 0-2 uit de nacompetitie

Foto: TSC

De thuiswedstrijd die TSC afgelopen donderdag speelde tegen SC Kruisland eindigde met 0-2. Het verslag is geschreven door Henk Jansen.

TSC – SC Kruisland

Voor de derde keer dit seizoen kwamen deze beide teams elkander tegen. Echter deze en laatste keer dus ging het om een finaleplaats te bereiken in de nacompetitie. Als die zondag aanstaande gaat plaats vinden wordt ook bekend welk team dan promoveert naar de 1e klasse. Op deze prachtige zwoele donderdagavond werd deze wedstrijd gespeeld op het terrein van TSC . Dit omdat TSC hoger dan Kruisland was geëindigd in de competitie. Kruisland was in de onderlinge confrontaties overigens toch wat sterker gebleken tot nu toe.

Eerste helft

Ook vandaag begonnen de Kruislanders weer voortvarend en had TSC de handen vol om ze van een voorsprong af te houden. Toch was het na een half uur spelen Kruisland dat de score opende 0-1 . Op dat moment ook verdiend . TSC ging wat extra zeilen bijzetten en kreeg nog voor rust een paar mooie mogelijkheden. De thee was dan ook een welkome onderbreking voor de mannen van Ad Looymans en de technische staf. In de rust kon de groep worden bijgepraat en kreeg het voldoende instructies mee om de 2e helft de zaken anders aan te pakken. De strijd was nog niet gestreden.

Tweede helft

TSC was nu wel sterker en met de nodige wissels was er nog alle hoop op een positievere uitslag. Zeker was TSC op enig moment heel dicht bij de gelijkmaker . Maar de bijna altijd gemakkelijk scorende Ryan snoeren was nog het dichtst bij een tegentreffer. Voor open doel vanaf 1 meter kwam hij net een teenlengte te kort om de bal binnen te tikken . Erger nog bij de uitval die daarop volgde was het wel raak . Met een mooie kopbal was het Kruisland dat zich zo goed als helemaal in veilige haven speelde . De Kruislanders waren ook deze keer over het geheel gezien toch te sterk voor ons boegbeeld.

Stadsderby

TSC verloor dus de allerlaatste wedstrijd van dit seizoen op eigen terrein. Daarmee verspeelde het ook de kansen op promotie naar de 1e klasse. Dit alles na een prima seizoen waar het met trots op een prachtige tweede plaats wist te eindigen. Een ding is nu haast weer wel mogelijk. In de nieuwe competitie zou de ouderwetse stadsderby tegen VV Oosterhout weer gewoon op de agenda kunnen komen staan. Dus de echte derby’s blijven eraan komen! TSC , bij deze alle complimenten voor spelers en technische staf die het heel lang bijzonder spannend hebben weten te houden. En ja, verliezen van Kruisland is geen schande . Zoals ik ze deze avond heb zien spelen tip ik dit als de ploeg die gaat promoveren, let maar eens op

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen