VV Oosterhout grijpt naast Rookvrije Generatie Award

Foto: VV Oosterhout

VV Oosterhout was een van de twaalf genomineerden, maar ARSV THOR uit Roosendaal wint de Rookvrije Generatie Award.

VV Oosterhout genomineerd

VV Oosterhout was in de race voor de Rookvrije Generatie Award, een initiatief van GGD West-Brabant. Met de Rookvrije Generatie Awards worden initiatieven beloond die ervoor zorgen dat kinderen rookvrij kunnen opgroeien. VV Oosterhout is een voetbalclub waarbij met plezier presteren voorop staat. Daar hoort dus ook een rookvrije omgeving bij. De voetbalvereniging heeft daarom op diverse plekken de rookvrije generatie borden opgehangen, stickers geplakt waar nog wel/niet meer gerookt mag worden. Daarnaast hebben een aantal jeugdleden een spandoek geschilderd in het kader van de rookvrije generatie. Het spandoek is langs het hoofdveld opgehangen, zodat het voor iedereen zichtbaar is.

ARSV THOR wint de award

Helaas bleek dat niet voldoende, want Sebastiaan Baan, directeur van GGD West-Brabant, reikte deze week de Rookvrije Generatie Award uit aan Atletiek-en Recreatiesportvereniging THOR uit Roosendaal. Deze vereniging probeert alle kansen te benutten om aandacht te vragen voor het belang van rookvrij opgroeien. Als lid van het overlegplatform sportpark Vierhoeven hebben zij ook de andere clubs van het sportpark geattendeerd op het belang van een rookvrije sportomgeving.”Omdat de ambitie van ARSV THOR is om niet alleen de eigen vereniging maar het hele sportpark Vierhoeven rookvrij te maken vinden wij hun een terechte winnaar.” Aldus de jury.

Over de Rookvrije Generatie Award

Dit is het eerste jaar dat de Rookvrije Generatie Award regionaal in West-Brabant heeft plaats gevonden. Voorheen was dit een landelijke actie. Met de Rookvrije Generatie Awards zet GGD West-Brabant initiatieven in het zonnetje die ervoor zorgen dat kinderen rookvrij kunnen opgroeien. Rookvrije initiatieven konden zich hiervoor zelf aanmelden of zijn aangemeld door het publiek. Publieksstemmen via de website telden voor de helft mee; de andere helft werd toegekend door de jury bestaande uit Remco Djamin (Longarts Amphia Ziekenhuis), Rosalie Huisman (Gezondheidsfondsen voor Rookvrij) en Sebastiaan Baan (Directeur GGD West-Brabant).

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen