TSC neemt op indrukwekkende wijze afscheid van clubicoon Arno Donkers

Foto: Henk Jansen / TSC

Afgelopen zaterdag heeft voetbalvereniging TSC op indrukwekkende wijze afscheid genomen van haar clubicoon Arno Donkers. Henk Jansen was erbij en schreef het onderstaande artikel.

Afscheid Arno Donkers

Afgelopen zaterdagochtend was er een drukte van jewelste op het TSC complex aan de Warandelaan. Heel veel mensen die anders in die doodstille Warandelaan vertoeven vroegen zich af wat er gaande was. Niet wetende dat om 11 uur de afscheidsceremonie zou beginnen van TSC clubicoon Arno Donkers. Onder haast tropische weersomstandigheden hadden inmiddels zo’n 1.100 mensen zich van een plaatsje weten te verzekeren. Op de tribune, langs de zijlijnen en voor de genodigden op een speciaal platform op het veld. Daar waar uiteraard eerst voor de naaste familieleden en vrienden plaatsen waren gecreëerd. Dit vooral dankzij een groot aantal vrijwilligers die mede door alle medewerking van TSC er een onvergetelijk afscheid van hebben weten te maken.

Sociale man

De ene spreker na de andere wist er, zonder het gras voor elkaars voeten weg te halen, precies dat te vertellen waar iedereen Arno Donkers in kon herkennen. Die zo sociale man die altijd in de weer was om het anderen naar de zin te maken. Altijd klaar staan voor iedereen binnen en buiten zijn gezin. Prachtig werd zijn levensloop van begin tot eind weergegeven. Vooral de speech van kleindochter Vayèn bracht zowat alle aanwezige tot tranen toe geroerd. Alles was tot in de perfectie geregeld van muziek, speech en samenkomst na afloop in de kantine van TSC.

Erehaag

Na afloop van de ceremonie werd er een erehaag gevormd in de Warandelaan. Daar waar onder luid applaus en blauw gekleurde lucht een laatste groet aan Arno Donkers werd gedaan. De familie ging in kleine kring afscheid nemen van Arno. Na afloop kwamen allen tezamen in de TSC kantine om, zoals Arno het zeker gewild had, een toost uit te brengen. Een haast ongeëvenaard TSC man heeft op 67-jarige leeftijd de club verlaten. Wat zal iedereen bij TSC, maar meer nog vooral de familie, hem gaan missen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen