Oosterhoutse triatleet Tim van der Avoird gaat sportieve uitdaging aan voor strijd tegen doofblindheid

Foto: Tim van der Avoird

De Oosterhouter Tim van der Avoird zal op 21 augustus deelnemen aan de Ironman Copenhagen en zal de full Ironman distance gaan afleggen.

Tim van der Avoird

Tim is op dit moment in opleiding tot huisarts, en heeft 2 grote passies, sport en gezondheid. Naast deze sportieve uitdaging, is het zijn wens om aandacht te vragen voor een onderbelichte maar zeer aangrijpende aandoening. Tim wil door middel van zijn deelname, geld inzamelen voor het Usher Syndroom. Het syndroom van Usher is een erfelijke ziekte waarbij het gehoor én het zicht worden aangetast. Uiteindelijk leidt dit tot doof- en blindheid. Het Ushersyndroom is de meest voorkomende vorm van erfelijke doofblindheid.

Usher Syndroom

De reden dat hij zich wil inzetten voor het Usher Syndroom is omdat hij in zijn directe omgeving heeft ervaren wat de gevolgen zijn van het Syndroom. Tim heeft twee bijzondere mensen ontmoet die helaas deze zeldzame aandoening hebben. Peter Mensink is een van deze bijzondere mensen. Peter is al een ware tv-persoonlijkheid, hij heeft namelijk deelgenomen aan het RTL 4 programma “Overwinnaars” waarin hij nog één keer in de auto stapt om zelf over het circuit van Zandvoort te rijden. Het doorzettingsvermogen en de levenslust van Peter zijn voor Tim een grote inspiratiebron en drijfveer om zijn sportieve prestatie te bereiken.

Iron Man Copenhagen

Op 21 augustus zal Tim in het Deense Kopenhagen meedoen met de Iron Man Copenhagen. Hij zal hier de full Ironman distance gaan afleggen. Dat wil zeggen dat hij 3,8 kilometer gaat zwemmen, 180 kilometer fietsen en 42,2 kilometer gaat hardlopen. En dat allemaal direct achter elkaar. Wil jij Tim steunen in zijn strijd tegen het Usher Syndroom? Doneren kan via de onderstaande link.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen