Recreatieoord De Warande verlaagt temperatuur zwembaden en douches

Foto: Recreatieoord de Warande

Recreatieoord de Warande heeft recent de watertemperatuur in twee zwembaden met één graad naar beneden verlaagd.

Verminderen energieverbruik

De gas- en energieprijzen zijn flink hoger geworden en we zullen met elkaar slim moeten omgaan met het verbruik. Zwembaden zijn zoals bekend grootverbruikers. Recreatieoord de Warande wil hierin haar bijdrage leveren door het energie- en gasverbruik te verminderen

Zwembaden één graad kouder

Daarom is recent de watertemperatuur in twee van de zwembaden één graad naar beneden bij te stellen. Dat betekent voor het 50 meter bad een nieuwe temperatuur van 26 graden en voor het 25 meter bad is dat 28 graden. Het doelgroepenbad blijft op dezelfde temperatuur omdat deze veelal wordt gebruikt door zwemmers met fysieke klachten, baby’s en kleine kinderen. En die hebben hebben behoefte aan een hogere temperatuur.

Douches twee graden kouder

De temperatuur van de douches zal twee graden omlaag gaan, naar 36 graden. Douchen blijft dus mogelijk. Wel vraagt het zwembad of je je douchebeurt zo kort mogelijk wilt houden. Wist je bijvoorbeeld dat je de douche kunt stoppen door nog een keer op de knop te drukken? Op die manier kan iedereen zijn of haar steentje bijdragen!

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen