Willem-Jan van der Zanden is weer lijsttrekker GroenLinks bij gemeenteraadsverkiezingen

Foto: GroenLinks Oosterhout

Met grote meerderheid is Willem-Jan van der Zanden door de leden van GroenLinks Oosterhout weer gekozen als lijsttrekker.

Kandidatencommissie

De leden konden zaterdagochtend hun goedkeuring geven aan totaal 32 kandidaat-gemeenteraadsleden. Jan Groeneveld, voorzitter van de selectiecommissie over de gevolgde procedure: “We hebben als kandidatencommissie zeer prettige gesprekken gevoerd met de kandidaten. Op basis van die gesprekken en informatie die we daar hebben opgehaald, hebben we als commissie een concept-kandidatenlijst samengesteld waarvan wij denken: dit is een mooie, evenwichtige lijst. Maar het uiteindelijke woord is natuurlijk aan de leden”. Na de stemmingen bleek dat de leden van GroenLinks uitermate tevreden bleken met het werk van de kandidatencommissie.

Kandidatenlijst GroenLinks

De leden kozen zaterdagochtend voor Willem-Jan van der Zanden als lijstaanvoerder. Van der Zanden is gepokt en gemazeld binnen de gemeenteraad. Hij vertelde de leden dat dit de laatste keer is dat hij zich kandidaat stelt voor een plek op de GroenLinks verkiezingslijst. “Nog vier jaar hard werken voor een groener én socialer Oosterhout. Daarna is het mooi geweest. Dan is het tijd voor een nieuwe politiek aanvoerder”. Op nummer twee van de kandidatenlijst staat Jacqueline Kuhlmann. Kuhlmann nam in januari de raadszetel over van Gökhan Demir. Kuhlmann is de enige vrouw in de fractie van GroenLinks en heeft verrassend snel haar weg binnen de Oosterhoutse politiek gevonden. Uhro van der Pluijm is de nummer drie op de lijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Van der Pluijm wordt door zijn collega’s vaak ‘het groene geweten’ genoemd.

Mix tussen oud en nieuw

Een verrassing op de lijst is de plek van huidig raadslid Jan Boers. Boers heeft de kandidatencommissie en de ledenvergadering gevraagd hem een lagere plek op de lijst toe te kennen. De reden hiervoor is dat Jan, nu zijn echtgenote is gepensioneerd, samen met haar nog meer van het leven wil gaan genieten. Boers is terug te vinden op plaats dertien van de lijst. Interim voorzitter Thea van der Zanden is opgelucht: “Door de hoge besmetting cijfers was het helemaal niet vanzelfsprekend dat deze vergadering door kon gaan. Gelukkig kon dat wel!”. van der Zanden vertelt namens het bestuur blij te zijn met de lijst die door de leden is vastgesteld. “Een mooie mix tussen oud en nieuw, ervaring en verfrissing. Een lijst waarmee GroenLinks Oosterhout richting de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 heel goed mee voor de dag kan komen. Daar ben ik van overtuigd”, aldus de waarnemend voorzitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen