Oosterhouters willen dat de gemeente investeert in zorg, armoede en natuur

Foto: GroenLinks Oosterhout

De afgelopen zaterdagen heeft GroenLinks Oosterhout met een kraam in het centrum van Oosterhout gestaan. In die kraam mochten Oosterhouters bepalen waar zij geld in zouden investeren, mochten ze deel uitmaken van de gemeenteraad.

Meer geld aan zorg, armoedebestrijding en natuur

Maar liefst één vijfde van de bezoekers van de binnenstad wil dat de gemeente meer geld uitgeeft aan de zorg. Armoedebestrijding volgt op een tweede plaats. Ook willen Oosterhouters meer investeren in de natuur, dat op een respectabele derde plaats staat. Ook onderwijs en wijkverbetering zijn populaire onderwerpen, zo blijkt uit het onderzoekje van GroenLinks.

Sociale zekerheid

Vrijwilligers van de partij zijn daarnaast sinds november 2017 in totaal 8 keer huis-aan-huis langs geweest in verschillende Oosterhoutse wijken. Ook uit de gesprekken die we op die manier gevoerd hebben, blijkt dat mensen zich zorgen maken om sociale zekerheid en de natuur rondom Oosterhout. GroenLinks staat voor goede zorg en een eerlijke verdeling van welvaart. Daarnaast willen we de natuur versterken.

Ook na de verkiezingen

Om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in Oosterhout, zullen vrijwilligers van die partij ook ná de verkiezingen regelmatig verschillende wijken bezoeken. Zo kunnen we direct van u horen wat er speelt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen