Heb jij al eens aan woningverduurzaming gedacht?

Foto: Hypotheker Oosterhout

Steeds meer huizenkopers kiezen voor een hypotheek met extra financiering voor energiebesparende voorzieningen. In 2018 was er een toename te zien van 60 procent.

Dat blijkt uit cijfers van het Hypotheken Data Netwerk (HDN). Als je een woning koopt en kunt aantonen dat je deze wil verduurzamen, kom je in aanmerking voor een hypotheek van 106% van de woningwaarde in plaats van maximaal 100% van de woningwaarde. Je kunt bij energiebesparende voorzieningen bijvoorbeeld denken aan het isoleren van de muren, de vloer of het dak, de aanschaf van zonnepanelen of het kopen van een HR-ketel.

Bij hypotheken die worden afgesloten met de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) wordt vaker gebruik gemaakt van de energiebesparende voorzieningen

5,5 procent van de huizenkopers met een NHG-hypotheek kiest ervoor, in vergelijking met 2,8 procent van de kopers zonder NHG-hypotheek.

Verduurzaming is populair onder doorstomers, starters en zzp’ers

Doorstromers en starters kiezen er ongeveer even vaak voor om gebruik te maken van de regeling: respectievelijk 4,4 en 4,3 procent. Mensen die hun hypotheek gaan oversluiten kiezen in slechts 1,5 procent van de gevallen voor energiebesparende voorzieningen 4,7 procent van de zzp’ers maakte gebruik van de extra financiering tegenover 4,3 procent van de mensen in loondienst. De groep die het vaakst gebruik maakte van de energiebesparende voorzieningen is de zzp’er die verhuist naar een volgende woning, namelijk 7,8 procent van deze groep.

Wil je meer weten over het verduurzamen van jouw woning en hoe je dit kunt financieren?

Maak dan een afspraak en kom langs. Samen kijken we naar wat er mogelijk is in jouw situatie.

De Hypotheker Oosterhout
Bredaseweg 35
(0162) 450 552

huis

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen