Mitra Nieuwkoop is een feestje op het Schapendries!

Foto: Mitra Nieuwkoop

Op 28 november hebben Erik en Gohar Nieuwkoop de deuren geopend van slijterij Mitra aan het Schapendries. Hoog tijd om eens kennis te maken!

Mitra Nieuwkoop

Eerder dit jaar sloot de slijterij aan het Schapendries in het centrum de deuren. Een uitgelezen kans om hun droom waar te maken, besloten Erik en Gohar Nieuwkoop. Het tweetal had altijd de droom gehad om een eigen bedrijf te beginnen. Erik: “Ik werkte bij het Havenbedrijf Rotterdam maar de rode draad in mijn leven was de horeca. Tijdens het Parkfeest hebben Gohar en ik enkele malen als vrijwilliger in de speciaal bier bar in Slotpark-Oost gestaan. Toen bleek dat we dit toch wel heel erg leuk vonden”. Ook Marie Josee Mous van de speciaal bier bar van Chimay en Lindemans had dit gezien. Zij tipte het tweetal toen zij hoorde dat de winkel aan het Schapendries vrijkwam.

Waar begin je?

“Gohar en ik zijn redelijk vastberaden. Als we ergens voor gaan, dan moet het snel en goed”, zo gaat Erik verder. “We zijn vrij snel nadat we elkaar hebben leren kennen al getrouwd en ook de kinderen lieten niet lang op zich wachten!”. Eigenlijk ging het bij hun nieuwste ‘kindje’, de Mitra winkel op Schapendries, ook zo. “Nadat Marie Josee ons had getipt zijn we op zoek gegaan naar de mogelijkheden om een eigen slijterij te beginnen. Zo kwamen we terecht bij Mitra, een familiaire franchise-organisatie.” Eerder had Mitra al een winkel in het Bouwlingcenter, maar deze winkel sloot bij het faillissement van het moederbedrijf. Van de vier voorgestelde locaties, werd het uiteindelijk de oude slijterij aan het Schapendries, die vlak voor de feestdagen open ging.

Bier, wijn, whisky, likeuren…

Erik is terecht trots op zijn nieuwe winkel. Een strak en modern interieur met goede en heldere verlichting. “We presenteren alle dranken in smaakprofielen. Die kleuren komen ook terug op de schappen. Dat is vooral leuk voor de klanten die zelf wat willen ontdekken. Maar natuurlijk kunnen wij de klanten ook graag adviseren. Mitra Nieuwkoop is vooral een slijterij waar je terecht kunt voor een lekker flesje om jezelf en je gasten te verwennen of om cadeau te doen. We proberen niet alleen de flessen in onze winkel te hebben die je mag verwachten in een moderne slijterij. We gaan je ook proberen te verrassen! Met een bijzonder gebrouwen biertje en speciale batches en uitgaves van een whisky, likeur of wijn. Het moet een feestje zijn als je bij ons binnen bent geweest!”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen